AK Parti Güzelbahçe'den, CHP'nin kıyı projeleri iddiasına cevap

AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, CHP İlçe Başkanı Çağlayan Bilge’nin gündeme getirdiği, ‘Güzelbahçe kıyı şeridi projesinin bakanlıkta 2 yıldır beklediği’ iddialarına cevap verdi. Başkan Demir, mevkidaşının eksik bilgilere sahip olduğunu, bakanlıkta bekleyen bir dosya olmadığını, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin eksik evrakları vermediği için projenin beklediğini söyledi.

AK Parti Güzelbahçe'den, CHP'nin kıyı projeleri iddiasına cevap
25 Aralık 2020 - 19:03
İlçede yaşanan her sorunun bire bir takipçisi olduklarını ifade eden AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, ‘’Geçtiğimiz günlerde mevkidaşım Sayın Çağlayan Bilge, ilçemizde yapılacak kıyı şeridi projesinin bakanlıkta 2 yıldır beklediğini söyledi. Bunu söylerken de kesin bir tavır ortaya koydu. Ancak, eksik bilgilerle yapılan bu açıklama, kamuoyunu da yanıltmıştır. Öncelikle, bizler, Güzelbahçemiz için yapılan, yapılacak olan ve yapılmamış her işin takipçisiyiz. Yerelde muhalefet olsak da, hemşehrilerimizin yararına olan her projenin destekçisi olduk, olmaya da devam edeceğiz. Ancak, yanlış bilgilerle devlet kurumlarımızın yıpranmasına da müsaade etmeyiz. Güzelbahçe Kıyı Şerdi Planı ile ilgili proje, bakanlığa Ekim 2019 tarihinde geliyor. Bakanlık yetkilileri yaptıkları çalışma sonrası; ÇED raporunda olması gereken evraklar olmadığı gerekçesi ile eksik evrakların giderilmesi için Şubat 2020’de, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na bir yazı gönderiyor. Ancak, şuana kadar bu eksikliklerin giderilmesi için büyükşehirden bir dönüş sağlanamadığı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje onaylanamıyor.’’ dedi.

Her yaptığınız iş böyle ise vay bizim ilçemizin haline

Projenin onaylanmamasının sebebinin bakanlıkta aranmasının yanlış olduğunu belirten Başkan Demir, ‘’Sağlıklı bir bilgi alındığı takdirde, CHP’li mevkidaşım, proje onaylanmamasının hesabını; İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden ve bu eksiklikleri takip etmesi gereken Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce’den sormalıdır. Eğer, her yaptığınız iş böyle ise vay bizim ilçemizin haline.’’ dedi.   Büyükşehir’in ÇED raporunda olması gereken eksiklikleri tamamlamasını ümit ettiğini ifade eden AK Parti Güzelbahçe İlçe Başkanı Ali Eşref Demir, ‘’Güzelbahçe’ye her alanda sahip çıkmaya devam edeceğiz. Ankara’ya giderek, bu proje ile ilgili bakanlık yetkilileri ile de görüşme yaptım. İlçemiz için var gücümüzle çalışıyoruz. Büyükşehir’in de bir an önce eksiklikleri tamamlayıp, bakanlığa teslim etmelidir.  Bu eksikliklerin giderilmesinin takibini de yapacak olan kişiler ve kurumlar bellidir. Kimse, kendi kusurlarına bakmadan, başkalarında mucizeler aramasın. Yapılacak işte, bekleyen dosyaların nerede olduğu da apaçık bellidir.’’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum