TOBB Maden Meclisi'nin yeni başkanı Kırşan oldu

TOBB Türkiye Maden Meclisi’nin telekonferans ile gerçekleştirilen seçimli toplantısında başkanlık görevine İbrahim Halil Kırşan seçildi.

TOBB Maden Meclisi'nin yeni başkanı Kırşan oldu
19 Mayıs 2020 - 00:09 - Güncelleme: 19 Mayıs 2020 - 15:12

TOBB Türkiye Maden Meclisi’nin bugün elektronik ortamda telekonferans ile gerçekleştirilen seçimli toplantısında Çiftay A.Ş Enerji ve Maden Grubu Başkanı İbrahim Halil Kırşan oy birliği ile TOBB Türkiye Maden Meclisi Başkanı seçildi. Başkan Yardımcılığı’na ise Demir Export Genel Müdürü Ramazan Yön seçildi.

İbrahim Halil Kırşan daha önce MTA Genel Müdürlüğü’nde Daire Başkanlığı ve Genel Müdür Yardımcılığı, Başkent Doğalgaz Genel Müdürlüğü ile Özelleştirme İdaresinde Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuş ve 30 yıllık kamu görevinden sonra kendi isteğiyle emekli olup özel sektöre geçmişti.

TOBB bünyesinde sektörel gelişmeleri teşvik etmek ve kamu-özel sektör işbirliğini geliştirmek amacıyla kurulmuş bulunan sektör meclislerinden olan Türkiye Maden Meclisi’nin bünyesinde madencilik sektöründe faaliyet gösteren 28 firma, 9 sivil toplum kuruluşu ve 3 kamu iktisadi teşekkülü yer almakta ve madencilik sektörünün gelişmesine katkı sunmaya çalışıyor. ( Petrotürk )

YORUMLAR

  • 0 Yorum