Hotar'dan Aliağa'ya 'Hastahane' Müjdesi

AK Parti genel başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Nükhet Hotar’dan Aliağa’ya ‘250 Yatak Kapasiteli Hastahane’ Müjdesi

Hotar'dan Aliağa'ya 'Hastahane' Müjdesi
18 Ocak 2017 - 13:10 - Güncelleme: 18 Ocak 2017 - 13:17

Mevcutta 60 yataklı devlet hastanesinin gündüz artan nüfusu 150 bine ulaşan Aliağa'nın ihtiyacına cevap verememesi nedeniyle konuyu çözüme kavuşturmak üzere 250 yataklı olması düşünülen yeni devlet hastanesinin yeri AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Nükhet Hotar öncülüğünde AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, İzmir Milletvekilleri Hamza Dağ, Kerem Ali Sürekli’nin girişimleriyle belirlendi. Gerçekleştirilen tüm siyasi ve bürokrasi girişimleri sonrasında müjde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hotar’dan geldi; “Yeni hastanenin yapımı çok yakında..”

AK Parti İzmir İl ve Aliağa İlçe teşkilatları vasıtası ile vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda bürokrasi ile gerekli girişimlerde bulunulduktan sonra konunun Ankara’ya taşındığını ve bu andan itibaren hastanenin yapımı için yakinen takipçisi olduğunu belirten Prof. Dr. Nükhet Hotar, "Yeni hastane yeri 2016 yılında gerçekleştirdiğimiz girişimlerimiz sonucu Aliağa Şehir Mezarlığına giden yolun üzerinde bulunan Yeddiemin deposunun çaprazında yer alan mera vasfına haiz 2014 parsel nolu 346 dönümlük hazine arazisinin 215 dönümlük bölümüne yapılması düşünülmüştür ve bu konuyla ilgili gerekli tüm bürokratik kararları da verilmiştir. Alınan kararlar neticesinde hastanenin yapımına başlanabilmesi için hiç vakit kaybetmeden 2017 yılı bütçesine dahil edilmesi gerekiyordu. Bunun için Ankara’da AK Parti İzmir Milletvekillerimiz Hamza Dağ ve Kerem Ali Sürekli ile bir araya gelerek gerekli girişimlerde bulunduk. Konuyu bizzat yakinen takip ediyoruz." diye konuştu.

Başbakanımız ve Bakanlarımız ile konuyu görüşeceğiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Nükhet Hotar’ın öncülüğünde girişimlerde bulunan İzmir Milletvekilleri Kerem Ali Sürekli ve Hamza Dağ ile Aliağa'ya yapılacak olan yeni hastane yatırımının hakkında görüştüklerini dile getiren Hotar, "Aliağa'ya yeni bir hastane yapılması ile ilgili konuyu Ankara'da yakından takip ediyoruz. Önümüzdeki günlerde bu konuyu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Başbakanımız ile de görüşeceğiz. Bu görüşmeler neticesinde inanıyoruz ki, Başbakanımız Binali Yıldırım’ın İzmir’e katkı sağlayacak her yatırımı desteklediği gibi bu projenin de süratle tamamlanması için bizlere katkı koyacaklardır" ifadesini kullandı.

Özel alan tahsisi gerçekleştirildi

Aliağa'nın mevcut nüfusu sanayi bölgesi olmasından dolayı her yıl %5 ila %10 arasında artış göstermektedir. Aliağa’nın nüfus artışı oranına, gelişmesine göre yeni hastane için belirlenen yerin oldukça isabetli olduğunu dile getiren Hotar, "Normalde Türkiye'de hiçbir ilçe için bugüne kadar böyle bir alan tahsis edilmiş değil. Bakan Beyin hastane yapılacak alanın daraltılması noktasında görüşleri oldu. Biz de bu alanın tamamının daha yararlı olabileceğini ilettik. Aliağa, Türkiye'deki 957 ilçe içerisinde en hızlı büyüyen ilçe. Onun için de bu alanın ne derece elzem ve gerekli bir arazi olduğunu belirttik. Eski hastanenin fiziki koşul ve şartları aynı zamanda 60 yatak kapasiteye sahip olması bölge için yetersiz olduğunu otoban yakınında geniş bir alana yapılacak yeni hastanenin Bakırçay havzasında yer alacak 6 ilçeye de katkı olacak bir bölge hastanesi niteliği taşıdığını belirttik. Bu noktada da yeni devlet hastanesi 250 yatak kapasiteli ve tam donanımlı olması planlanmış olup Aliağa'nın yakın gelecekteki 200 - 250 bin kişilik nüfusuna da cevap verecek nitelik taşıması esas alınmıştır. Bizde bu esnada da 2017 yılı yatırımları içerisindeki bütçeye dahil edilmesi için ilgili Milletvekili arkadaşlarımızla birlikte Ankara’da Bakanlıklar düzeyinde yoğun bir çalışma mesaisi sürdürüyoruz. Dün itibari ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanımızın da katkılarıyla arazi sağlık kuruluşu yapılacak nitelikte arazi konumuna tahsis edilmiştir. Sağlık Bakanlığımız yetkilileri de çalışmalarını tamamlayarak konuyu Başbakanlığa iletmiştir. Temennimiz bu yıl bütçesi içerisine böyle büyük bir yatırımın bütçeye dahil ettirilerek Aliağa ve çevresinde yaşayanların gerçekleştirilecek hizmetten yararlanarak tüm hemşerilerimize daha modern ve donanımlı bir sağlık yuvası kazandırmak istiyoruz. Yeni hastane ile bölgede iş istihdamı da sağlanmış olacaktır. Şimdiden yapımı için girişimlerini sürdürdüğümüz yeni hastanenin hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum