Çiftçioğlu: Cemil Tugay Bizden Kaçıyor

Çiftçioğlu: “Belediye Şirketlerini Borç Batağına Sokan Yöneticiler Hakkında Gerekli Tahkikatlar Başlatılmalı Vicdanlar Rahatlamalı”

Çiftçioğlu: Cemil Tugay Bizden Kaçıyor
14 Haziran 2019 - 12:20

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, meclis toplantısında Kent A.Ş’nin iflas etme noktasına geldiğini itiraf eden Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay’a, sıkıntının giderilmesi için “diyalog” çağrısında bulunurken, belediyeye ait şirketleri borç batağına sokan yöneticiler hakkında da yasal işlem yapılmasını istedi. Sorunun çözümü için üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyleyen Çiftçioğlu, Başkan Tugay’dan iki kez randevu talep etmelerine rağmen kendilerine 1 ayı aşkın süredir hiçbir dönüşün yapılmadığını açıkladı. Başkan Tugay’ın siyasi kaygılarla değil, Karşıyaka’nın geleceğini düşünerek hareket etmesi gerektiğini belirten Çiftçioğlu, “Karşıyaka’mızın geleceği için sorumluluklarımız var elbirliğiyle hareket etmemiz gerekirken, Sayın Tugay bizden kaçıyor. ‘Ben yaptım oldu’ diyerek belediye yönetilmez. Sayın Tugay, başkanlıkta yeni ve tecrübesiz, böyle devam ederse cicim ayları bitince yalnız kalır” dedi.

Karşıyaka Belediyesi’nin kötü yönetildiğini ve haciz işlemleriyle uğraştığını belgeleriyle birlikte kamuoyu ile defalarca paylaştığını hatırlatan Çiftçioğlu, Başkan Cemil Tugay’ın da yanlış bir tutum içinde olduğunu ifade etti.   Başkan Tugay’dan ilk olarak 7 Mayıs’ta randevu istediklerini, cevap gelmemesi üzerine 22 Mayıs’ta da bu sefer yazılı olarak görüşme talebini yinelediklerini belirten Çiftçioğlu, Başkan Tugay’ın kendilerine hala dönüş yapmadığını aktardı.

SAYIN TUGAY’A ‘GÜNAYDIN’ DİYORUM

Tugay’ın, meclis toplantısında Kent A.Ş.’nin iflas edebileceğine yönelik açıklamasına değinen Çiftçioğlu, “Kent A.Ş.'nin iflas aşamasında olduğunu, 19 Ağustos 2018 tarihinde basına yaptığım açıklamada açıkça ifade etmiştim. Çözüm için dönemin belediye başkanına çağrıda bulunmuş ancak karşılık alamamıştım. Sıkıntının ne kadar büyük olduğunu Sayın Tugay da açıklamasıyla teyit etmiş oldu. Bizi 1 yıl geriden takip ediyor. Kendisine ‘günaydın’ diyorum. Cemil Tugay'ın, başkanlık tecrübesi yok. Eğer diyalog kurmazsa, tecrübelerimizden yararlanmazsa, ‘Ben yaptım oldu’ diyerek hareket ederse, Tugay'ı da hazin bir son bekliyor. Ne yazık ki Karşıyaka Belediyesi, sorumsuz ve duyarsız CHP'li yöneticilerin bugüne kadarki kötü yönetiminin faturasını ödemeye devam ediyor” dedi.

ELEŞTİRİYOR AMA HESAP SORAMIYOR, SAMİMİYETSİZ DAVRANIYOR

Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Sayın Tugay, önceki dönem belediye yönetimini her platformda şiddetli bir şekilde eleştiriyor. Belediye şirketlerinin iflas aşamasına geldiğini açıkça ifade ediyor. Bunlara rağmen işin bu noktaya gelmesine sebep olan yöneticiler hakkında hiçbir hukuki girişimde bulunmuyor ya da soruşturma açmıyor. Tugay, samimiyetsiz davranıyor. Ayrıca Sayın Tugay’ın, seçim öncesinde ortaya koyduğu her projenin de takipçisiyiz. Planlanan çalışmalar karşılık bulmazsa, yönetim açısından büyük zaafiyet meydana gelir. Bu nedenle Sayın Tugay, işine konsantre olmalı. Tugay, kulağına ne yapması gerektiğini fısıldayan akıl hocalarını etrafından göndermeli, kendi karar almalı. Sonra yapamadıkları her proje için, kentimizin kaybettiği her fırsat için kendi sorumsuzluklarını örtmek adına faturayı hükümetimize kesmeye çalışıyorlar. Şimdiden Sayın Tugay’ı uyarıyoruz, lütfen durum tespiti aşamalarını bir an önce bitir, mazeretlerden sıyrıl.

YORUMLAR

  • 0 Yorum