Anasayfa
  • GÜNCEL
  • POLİTİKA
  • YEREL YÖNETİMLER
  • DÜNYA
  • EĞİTİM
  • SAĞLIK
  • EKONOMİ
  • SPOR
  • KÜLTÜR-SANAT
  • Ara
  1. Haberler
  2. POLİTİKA
  3. 'Bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız'
POLİTİKA
Yayınlanma: 01 Mart 2017 - 11:23

'Bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Masum insanları vahşice katleden hiçbir ilke, ahlak ve değer tanımayan bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız. Bu terör örgütlerinin insanlık dışı cinayetleriyle Müslümanların töhmet altında bırakılmasına asla müsaade edemeyiz" dedi.

POLİTİKA
01 Mart 2017 - 11:23
Yorumlar
3 dk okunma süresi
Dinle
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız'
Reklam
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temaslarda bulunmak üzere geldiği Pakistan’da 13. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Liderler Zirvesi’nde konuştu. Konuşmasında vizyon uygulama fonunun tesisini de önemli gördüklerini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fonun Ecobank bünyesinde kurulması, etkin verimli bir şekilde işletilmesi bakımından uygun olacak. Proje ve ticaret finansmanı açısında kritik önemi haiz Ecobank’ı güçlendirmemiz faaliyetlerini çeşitlendirmemiz gerekiyor. Teşkilatın faaliyet takvimine baktığımızda her yıl birçok konuda, çok sayıda toplantılar yaptığımızı ancak somut projeler üretmekte ve bunları hayata geçirmekte yeterince mesafe kat edemediğimizi görüyoruz. Üye ülkeler olarak teşkilatı sahiplenme konusunda da bazı sorunlarımız bulunuyor. Şüphesiz sahiplenmenin en önemli tezahürü bütçe sorumluluklarımızı yerine getirmektir. Buraya yaşadığımız sıkıntıları aşacağımıza inanıyorum" dedi.

Sekretaryanın uzmanlık ve beşeri kapasitesinin güçlendirilmesi için başlatılan reform sürecinin tamamlanmasını dileyen Erdoğan, "Ekonomik ve ticari ilişkilerimizi güçlendirmek ancak güvenlik ve istikrarımıza yönelik tehditlerin bertaraf edilmesiyle mümkünündür. Özellikle üzerinde durmak istediğim konu şudur: Her ne kadar bu toplantı bir Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Zirvesi olsa da bunun asıl çerçevesini çizen siyasettir, siyasi yaklaşımdır. Öyleyse bu kardeşler topluluğu için adımlarımızı atarken siyaseti bir kenara koymamız mümkün değil. Bu siyasi mücadelede birbirimize olan dayanışmamız çok büyük önem arz etmektedir" açıklamasını yaptı.

"Ermenistan’ın işgalci tavrını, her tülü uluslararası toplantıda dillendirmek durumundayız"

Afganistan, Azerbaycan’ın sıkıntılarına dikkat çeken Erdoğan, "Dağlık Karabağ sorununu görmezden gelemeyiz. 20 yılı aşkın bir süredir devam eden görüşmeler bir neticeye ulaşamamıştır. Minsk üçlüsü bu işi çözememiştir. Öyleyse biz kendi göbeğimizi beraber birlikte kesmek zorundayız. Burada gerek ECO gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı olarak dayanışma içinde bu adımları kararlılıkla atmak durumundayız. Ermenistan’ın işgalci tavrını hep birlikte, her tülü uluslararası toplantıda dillendirmek durumundayız. Gerek ECO gerekse İslam İşbirliği Teşkilatı olarak bunun sürekli takipçisi olmak durumundayız. Ben inanıyorum ki bunu birlikte sürdürürsek netice almamız daha kolay olacaktır" ifadelerini kullandı.

"Katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız"

Aynı durumun Afganistan için de geçerli olduğuna vurgu yapan Erdoğan, "Afganistan’ı eğer kendi başına bırakacak olursak Afganistan da terörün kucağından kurtulamayacaktır. Terörün her türüne karşı dayanışma ve işbirliğini arttırmamız gerekiyor. Bugün Türkiye, DEAŞ, FETÖ, PKK, PYD gibi eli kanlı terör şebekeleriyle yoğun bir mücadele yürütüyor. Masum insanlarını vahşice katlederek yoğun bir mücadele yürütüyor. Masum insanları vahşice katleden hiçbir ilke, ahlak ve değer tanımayan bu katil sürülerini bölgemizden söküp atmalıyız. Bu terör örgütlerinin insanlık dışı cinayetleriyle Müslümanların töhmet altında bırakılmasına asla müsaade edemeyiz. Bölgemizi etnik ve mezhebi temelde çatışma, rekabet ve kaosa sürüklemeye çalışan tertiplere karşı dikkatli olmalıyız. Bölgeye yabancı unsurların çıkarları için istikbalimizi tehlikeye atamayız. Öncelikle vazifemiz Suriye, Irak, Yemen, gibi kardeş coğrafyalarda akan kanı durdurmak, fitne ateşini söndürmektir. Haksız bir izolasyona tabi tutulan KKTC’deki kardeşlerimizde dayanışmamızı da arttırmamız lazımdır. Bu bağlamda KKTC’nin Ekonomik İşbirliği Teşkilatı bünyesindeki geçici gözlemcilik statüsü sürekli hale getirmemiz ve Ekonomik İşbirliği Teşkilatı faaliyetlerinin KKTC’de düzenlenmesini teşvik etmemiz faydalı olacak" ifadelerini kaydetti.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin davasını terk edemeyiz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin davasını terk edemeyiz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefetin takoz siyasetine hiçbir zaman teslim olmadık"
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam'daki Kilise saldırısını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam'daki Kilise saldırısını kınadı
BM Güvenlik Konseyi'nde tarihi oturum
BM Güvenlik Konseyi'nde tarihi oturum
Son Haberler
Rusya’dan Kiev’e dronlu saldırı: 23 yaralı
Rusya’dan Kiev’e dronlu saldırı: 23 yaralı
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin davasını terk edemeyiz''
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ''Filistin davasını terk edemeyiz''
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tutuklandı
Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tutuklandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Muhalefetin takoz siyasetine hiçbir zaman...
İran’dan ABD’ye sert mesaj
İran’dan ABD’ye sert mesaj
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam'daki Kilise saldırısını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şam'daki Kilise saldırısını kınadı
BM Güvenlik Konseyi'nde tarihi oturum
BM Güvenlik Konseyi'nde tarihi oturum
ABD'den dünya genelindeki vatandaşlarına güvenlik uyarısı
ABD'den dünya genelindeki vatandaşlarına güvenlik uyarısı
16 hedef imha edildi
16 hedef imha edildi

Ana Sayfa
GÜNCEL
POLİTİKA
YEREL YÖNETİMLER
DÜNYA
EĞİTİM
SAĞLIK
EKONOMİ
SPOR
KÜLTÜR-SANAT
Köşe Yazarları
Foto Galeri
Video Galeri
Günün Haberleri
Arşiv
Hava Durumu
  • EKONOMİ
  • KÜLTÜR-SANAT
  • MAGAZİN
  • SAĞLIK
  • SPOR
  • YEREL YÖNETİMLER
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Köşe Yazarları
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Hava Durumu

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik İlkeleri

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.