Başkan Sürekli'den 10 Kasım mesajı

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 81. Yılı dolayısı ile bir mesaj yayımladı. Mesajına; “ 81 yıl önce bugün ebediyete eren ve bu dünyadan ayrılırken ardında can pahasına kurtarılmış bir vatan; büyük fedakarlıklarla kurulmuş bir Cumhuriyet bırakan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü  saygı, özlem ve minnetle yad ediyorum.’  sözleri ile başlayan Başkan Sürekli;  bu emanetleri korumanın sorumluluğunu ve onun mücadeleci ruhunu her daim taşıyacaklarının altını çizdi.

Başkan Sürekli'den 10 Kasım mesajı
09 Kasım 2019 - 16:55 - Güncelleme: 09 Kasım 2019 - 18:23

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli; 10 Kasım mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Gazi Mustafa Kemal Atatürk; 1930 yılında Millet Meclisi kürsüsünde yaptığı bir konuşmada; Türk milletinin kuruluşunda etkili olduğu görülen gerçeklerin; ‘ siyasî varlıkta birlik, dil birliği, yurt birliği, tarihî ve ahlâkî karabet’ olduğunu söylemiştir. Yokluk ve engellere rağmen ortaya koydukları destansı kurtuluş mücadelesinin tacı Cumhuriyet’in ilelebet yaşaması da bu gerçekliğe bağlıdır. Onun öngörüleri ve azmi, bağımsızlık savaşında milletin iradesini çelikten bir zırha dönüştürmüş, büyük zaferler getirmiştir. Bugün aynı inanç ve kararlılık; Büyük ve Güçlü Türkiye hedefine ulaşmamızın önündeki engelleri aşmamızda; bu mirası layık olduğu şekilde taşımamızda yol göstericidir. Bu nedenledir ki; “Tek Vatan, Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Devlet’ şiarından taviz vermiyoruz. Bu nedenledir ki; milletin iradesini tüm iradelerin üzerinde görüyoruz, vatanımızı böldürmüyoruz, bayrağımızı ezdirmiyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün tüm farklılıklarına rağmen milleti bir ideal etrafında birleştirme başarısı göstermiştir ki; Türk Milleti bir ve diri oldukça hiçbir düşman o gün olduğu gibi bugün ve yarın da emeline ulaşamayacaktır.  Onun üstün askeri ve idari zekâsı ile önünü açtığı zafer ve kazanımların itici gücü, gayet iyi biliyoruz ki ‘vatan aşkı’dır.  Bu aşkı; tüm hücrelerimize kadar hissettikçe, birlik ve beraberliğimizin önüne çıkan hiçbir engeli tanımayacak, hiçbir tehdide boyun eğmeyeceğiz. Atatürk’ün “En büyük eserim” dediği Türkiye Cumhuriyeti bugün, milli iradeye dayanarak demokrasisini güçlendiren, kalkınma hamleleri ile büyüyen, dünyada sözüne itibar edilen, uluslararası sorunların çözümünde aktif rol üstlenen bir konumundadır. Bizlere düşen; gelecek nesillere de bu azmi, inancı ve vefayı aşılayarak; hedeflerimizden taviz vermemektir; 2023 Türkiye’si hayalimizden ve yol haritamızdan vazgeçmemektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vefatının 81. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarına bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi ve tüm ecdadımızı şükranla anıyorum.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum