Başkan Çiftçioğlu'ndan CHP'li Yıldırım'a 'Gaziler Günü' tepkisi

AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı İsmail Çiftçioğlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla Hükümet Konağı önündeki Atatürk anıtına çelenk sunumunun yapıldığı resmi törene katılmayan CHP Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım’a sert tepki gösterdi.

Başkan Çiftçioğlu'ndan CHP'li Yıldırım'a 'Gaziler Günü' tepkisi
20 Eylül 2019 - 00:26 - Güncelleme: 20 Eylül 2019 - 14:36

Başkan Çiftçioğlu, “Ulu önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hiç ağzından düşürmeyenler, nedense böylesine önemli bir günde, resmi törene katılma nezaketini bile göstermedi. Acaba Sayın Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in PKK’yı kınayamamasından utanç duyduğu için mi törene gelemedi? Sözde Atatürkçüler, bugün bir kez daha kendini ele verdi” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Eylül’de ‘Gazi’ unvanını aldığına dikkat çeken Başkan Çiftçioğlu, “Karşıyaka Kaymakamlığı tarafından düzenlenen törende, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, vatanımız için canlarını veren tüm şehitlerimizi rahmetle andık. Gazilerimize olan minnetimizi ifade ettik. Ancak törende, her fırsatta Atatürk’ten bahseden, bugüne kadar izinsiz yapılan birçok provakatif eylemde yer alan CHP İlçe Başkanı Sayın Uğur Yıldırım yer almadı. Milli duygularımızın pekiştiği, böylesine önemli bir günde, acaba ne işi vardı? Sayın Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, bebek katili ve hain terör örgütü PKK’yı kınayamamasından utanç duyduğu için mi törene gelemedi? Atatürkçülük, sözle olmaz. Onun ideallerini yaşatmakla, vatana sahip çıkmakla olur” dedi.

ATATÜRK’Ü, ŞEHİTLERİMİZİ, GAZİLERİMİZİ ASLA UNUTMAYACAĞIZ

Başkan Çiftçioğlu, şöyle devam etti: “Milletimiz için anlamı derin olan böylesine önemli günler, birlik ve beraberliğimizin de pekişmesine vesile oluyor. Ancak anlaşılan o ki, Sayın Yıldırım böyle düşünmüyor. Sayın Yıldırım’ın, son dönemde Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ile de sorun yaşadığı biliniyor. Acaba, Sayın Tugay’dan kırmızı kart yediği için mi törene gelemedi diye, düşünmeden edemiyorum. CHP ne yaparsa yapsın, biz Atatürk’ü, şehitlerimizi ve gazilerimi asla unutmayacağız. Sözde Atatürkçü’lük yapanların maskesini düşürmeye devam edeceğiz. Ülkemizin, Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşması  ve İzmir’imizin de gelimesi için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişimizden aldığımız güçle, geleceğe ilerlemeyi kararlılıkla sürdüreceğiz.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum