Başkan Artcı'dan belediyeye seccade tepkisi

AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; CHP’li Menderes Belediyesi’nin camilerin 29 Mayıs’ta ibadete açılması öncesinde vatandaşlara dağıttığı seccadelerin secdeye varılan yerine belediye logosunun basılmasına sert tepki gösterdi.

Başkan Artcı'dan belediyeye seccade tepkisi
28 Mayıs 2020 - 11:13

Başkan artcı; son günlerde, dini değerlere ve Cumhurbaşkanına hakaret tartışmalarının odağı olan CHP’nin Menderes’teki yaklaşımının da çok farklı olmadığına dikkat çekti. Artcı yaptığı yazılı açıklamada; “ Seccade fotoğraflarını görünce önce fotomontaj sandık. Ama değilmiş. CHP’li Menderes Belediyesi; kaş yapayım derken göz çıkarmış. İnsanların namaz kılacağı seccadenin secdeye varıp baş koydukları yerine kocaman bir belediye logosu basmış. İnsanların dini duygularına hitap etmek istemişler ama ellerine yüzlerine bulaştırmışlar. Reklam yapsınlar tabi ama, Allah huzurunda secdeye varılan yerde değil! Bu konuda hassasiyet göstermeyen kim olursa olsun karşısındayız. Kendilerine gelince de mubah sanmasınlar!” diye konuştu.

Dinle ilgili olmadıkları çok belli…

Son günlerde ezana yapılan saldırıları kamuoyuna duyuran CHP Eski İl Yöneticisinin; Cumhurbaşkanı’na küfür ve hakaret ederek aşağılayan meclis üyesi ve belediye başkanlarının haklı olarak tepki gördüğünü ve haklarında soruşturma başlatıldığını söyleyen Başkan Artcı; hem siyasi ahlaka hem kanunlara aykırı bu söz ve tutumların kabul edilemeyeceğini belirtti. AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı; sözlerini şöyle sürdürdü; “ Din ve vicdan özgürlüğünü kabul ediyoruz. Ama dine, dini değerlere, milli değerlere saldırıları, bu değerlerin kişisel menfaat için hayasızca kullanılmasını edemeyiz. Yaptıkları toplumu ayrıştırmak, toplum barışını bozmak. Bu tartışmalar devam ederken bir baktık ki Menderes Belediyesi vatandaşlara seccade hediye etmiş. İyi, güzel… Seccadenin tasarımı insanlardan tepki görünce merak ettik. Baktık ki; secdeye varılan baş kısmında, kocaman bir Menderes Belediyesi logosu var. Kaş yapayım derken göz çıkarmışlar. Asıl niyetlerini ortaya koymuşlar.”

Masum bir hata olamaz…

Menderes Belediyesi’nin toplumun dini duyguları üzerinden reklam yapayım derken, yine dini değer ve usulleri çiğnediklerini belirten AK Parti Menderes İlçe Başkanı Süleyman Artcı;  “ Seccade hediye edilebilir tabi; ama Allah’ın huzuruna çıkılan bu zemini belediye logosu ile kaplamak kata yanlıştır. Dinle ilgili olmadıkları o kadar belli ki! Böyle bir yanlış; masum bir hata olamaz, bilgisizlik olamaz. Hiçbir geçerli açıklaması yoktur.  Kastidir ve dinin pervasızca reklam amaçlı kullanılmasıdır. Koskoca belediye kurumunda bir kişi çıkıp da bunun doğru olmadığını söyleyememiş. Çok yazık! Menderesli hemşerilerimizin tepkisi bize ulaşınca, önce inanamadık. Sonra gördük ki, gerçekten seccadeyi kurumsal kimlikleri ile kaplamışlar. Bir kenarına, ‘Menderes Belediyesi’nin hediyesidir’ yazısı iliştirmek var; seccadenin tüm yüzeyinde kendi reklamını yapmak var!  Milletin hassasiyetleri üzerinden bu kadar odak haline geldikleri bugünlerde, üstüne bir de bu pervasızlıkları tuz biber oldu. Taş üstüne taş koymuyor, hata üstüne hata yapıyorlar. Yine de; beceriksizlikte, insanları kutuplaştırmakta, yapılan işi bozup yıkmakta ve daha nice yanlışta gösterdikleri tutarlılığı tebrik ediyoruz(!) ” diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum