AK Partili Sürekli'den CHP'li Sertel'e yanıt

İzmir'de dün akşam saat 17.00 sıralarında akıl almaz bir olay yaşandı. Kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına korsan bir şekilde müdahil olunarak cami hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalınmış, olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı.

AK Partili Sürekli'den CHP'li Sertel'e yanıt
21 Mayıs 2020 - 16:05 - Güncelleme: 21 Mayıs 2020 - 17:49

Reel Politika - Vatandaşların yoğun şekilde tepki gösterdiği olaya en büyük tepkilerden biri de AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’den gelmişti. Sürekli ‘’ İzmir camilerinde okunan ezanların “Çav Bella” çalınarak sabote edilmesine kamuoyunun tepkisi malum! İl Başkanınız, vekilleriniz açıklama yaptı. Ancak; seçim kampanyasından itibaren bu marşı dilinden düşürmeyen, bizimle özdeşleşti diyen Soyer’in cephesinde yaprak kıpırdamıyor! Sayın Soyer; her milli bayramda, 9 Eylül’de,23 Nisan’da, kamyonet üstünde İzmirli’yi selamlarken sesini göklere çıkardığınız bu marşın; camilerimizde ezan yerine dinletilmesine, dine saldırı malzemesi yapılmasına sizin söyleyecek bir sözünüz yok mu? ‘’  diyerek Soyer’i hedef almıştı.

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, sosyal medya hesabında İl Başkanı Sürekli’ye ‘’Bu çirkin olayı gerçekleştirenleri ortaya çıkaracakları yerde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’i suçlayan AKP İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’ye söylenecek söz çok ama ben yalnızca bir cümle kurayım: İnsanlara iftira atarak siyasi çıkar sağlamaya çalışmak utanmazlıktır.’’ İfadelerini kullandı.

Sürekli’den Sertel’e yanıt gecikmedi. Sosyal medya hesabından Sertel’e yüklenen Sürekli; ‘’ Ezanlarımıza saldırılmasına yönelik açıklama ve çağrımız, ne yazık ki CHP’li Sertel tarafından saptırılmış, siyaset kurnazlığına kurban edilmiştir. Ettiğimiz kelamlar ortadadır. Biz, hiçbir zaman; iftirayla, yalanla iş görmedik! Sayın Soyer’e yaptığımız hassasiyet ve açıklama çağrısıdır ki; karşılık bulmuştur. Bu çağrımızdan farklı anlam çıkarmak, haksız ve yersiz ithamlarda bulunmak ancak kraldan çok kralcıların işi olabilir. Son sözümüz: kötü söz sahibine aittir. ‘’ dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum