Üçüzlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini verdiler

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Ankara’ya yerleşen Suriyeli aile, Türk halkına olan şükranlarını göstermek için dünyaya gelen üçüzlerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini verdi.

Üçüzlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini verdiler
02 Mart 2017 - 10:55

Suriye’deki iç savaştan kaçarak Ankara’ya yerleşen aile, 3 ay önce doğan üçüz bebeklerine Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini verdi. Aile, Recep isimli bebeğin hayatını kaybetmesi üzerine yeni doğan torunlarına da Emine ismini verdi. Suriye’de gerçekleşen bombardımanda yaralanan ve yatağa bağlı yaşamak zorunda kalan anne Aişe Haif, en büyük hayalinin çocuklarının ellerinden tutup yürümek olduğunu söyledi. Suriye’de atılan varil bombasıyla 16 yaşındaki oğlunun şehit olduğunu anlatan Haif, “Suriye’deyken varil bombası düştü. Bomba düşünce 16 yaşındaki bir oğlum şehit oldu. Türkiye’ye geldiğimde hamileydim, düşük yaptım. Tedavi sürecindeyken tekrar hamile olduğumu öğrendim. Üçüzlerim dünyaya geldi. Üç senedir hastayım. Varil bombası düştükten sonra daha da ağırlaştım” şeklinde konuştu.

“En büyük hayalim iyileşip çocuklarıma bakabilmek”

Türk halkının misafirperverliğine güvendiklerini ve şükranlarını ifade etmek için çocuklarına Recep, Tayyip ve Erdoğan isimlerini verdiklerini kaydeden Haif, “Biz Türkiye Cumhuriyeti’ne güvenip buraya geldik. Türk halkından Allah razı oldun. Bizim onlar için yapacağımız bir şey olmadığı için çocuklarımızın isimlerini Türk halkına hediye verdik. Buradaki insanlar bize yardımcı oluyor. Çocuklarıma bakamıyorum şuanda rahatsızlığımdan dolayı, en büyük isteğim iyileşip onlara bakabilmek” ifadelerini kullandı.
Baba Mohammed Alahmad ise Türk halkına minnet borçları olduğunu ifade ederek, “Bir oğlumu Suriye’de kaybettim. Buraya gelince iyi bir yer bulduk kendimize. Komşular da sağ olsunlar bize çok yardımcı oldu. Evimizin eşyalarını verdiler. Onların yardımını görünce biz de hem Türk halkına, hem Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanına nasıl teşekkür ederiz diye düşündük. Türkiye halkını temsil eden kişi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, o yüzden biz de ismini çocuklarımıza verdik. Recep’i kaybettik ama Tayyip ve Erdoğan kaldı. Bir de torunumuz oldu. Ona da Emine ismini verdik” diye konuştu.
Eşinin rahatsızlığından dolayı çocuklara bakamadığını söyleyen Alahmad, evli bir oğlunun olduğunu, onun çalışıp iki aileye birden baktığını dile getirdi.

“Çocukları Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanına götürmek istiyoruz”

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne gidip, çocuklarını Cumhurbaşkanı Erdoğan’a göstermek istediklerini anlatan Alahmad, “İstiyoruz ki Recep Tayyip Erdoğan görsün çocukları, götürebilirsek keşke. Biz onu ve Türk halkını sevdiğimiz için zaten ismini verdik. Torunumuzun adını da Emine koyduk. Cumhurbaşkanı bize bir çare olabilir. Hem eşimin tedavisiyle ilgili hem de çocukların bakımıyla ilgili” dedi.

Yardım faaliyetinde bulundukları sırada aileyle tanıştıklarını ve ailenin çocuklarına Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ismini verme sebeplerini öğrendiklerinde çok duygulandıklarını kaydeden İYİLİKDER Ankara Temsilcisi Fuat Baktemur, “Derneğin Ankara Temsilciliği olarak yardım faaliyetlerini yürütürken bu aileyi fark ettik. Bu aileyle karşılaştığımızda özellikle annenin sağlık problemlerine şahit olduk. Aileyi takip etmek adına kayıt altına alırken çocukların isimlerinin Recep, Tayyip ve Erdoğan olduğunu öğrendik. Neden bu isimleri verdiklerini merak ettik. Babanın yaptığı açıklama bizi çok duygulandırdı. ‘Bizim Türkiye halkına ve onun Cumhurbaşkanına verebileceğimiz bir şey yok. Onun için yapabileceğimiz tek şey vardı. Onlara şükranlarımızı dile getirmek açısından, Türk halkını temsil eden Cumhurbaşkanımızın ismini koymayı uygun gördük’ dedi. Torunları oldu, onun ismini de Emine koydular” şeklinde konuştu.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum