FETÖ'den büyük kopuş başladı!

FETÖ Almanya’da 24 okul, 300 dernek ve 150 kurs üzerinden faaliyet gösteriyordu. Daha önce yaklaşık 150 bin üyesi olan bu derneklerden 80 bin kişi ayrıldı.

FETÖ'den büyük kopuş başladı!
30 Haziran 2017 - 10:35

Son dönemlerde FETÖ’ye yönelik yurtiçi ve yurtdışında kapsamlı bir mücadele yürütülüyor. Ülkemizde bu zorlu sürecin meyveleri alınırken Almanya’da bu kendini göstermeye başladı. FETÖ Almanya’da 24 okul, 300 dernek ve 150 kurs üzerinden faaliyet gösteriyordu. Yaşanan bunca olaydan sonra FETÖ terör örgütünün gerçek yüzünü gören gurbetçiler, kanlı örgütten kopmaya başladı. Daha önce yaklaşık 150 bin üyesi olan bu derneklerden 80 bin kişi ayrıldı. Bu kopuş sonrası akılara kopma mı, korkma mı soruları getirdi.

GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRÜYOR

Bu ülkedeki terör örgütünün faaliyetlerini takip eden istihbarat yetkilileri, FETÖ’cülerin peşini bırakmıyor. Ancak Almanya’nın örgüte yönelik yaklaşımında bir değişiklik olmuyor. Sadece Türkiye’deki yapılan çalışmaları takip eden gurbetçiler, örgütün gerçek yüzünü gördükçe hızla uzaklaşıyor. Bu kapsamda örgüte çalışan derneklerin üye sayısı 1 yıl içinde Almanya’da yarıdan fazla eriyerek 150 binden 70 bine kadar geriledi.

SIĞINMA İSTİYORLAR

Öte yandan, Almanya’da özellikle eğitim, medya ve diyalog dernekleri üzerinden faaliyetlerini sürdüren FETÖ’nün Türkiye’den kaçan elemanları da bu ülkeye sığınmaya devam ediyor. Kanlı darbe girişiminin ardından çeşitli yöntemlerle Almanya’ya kaçan FETÖ’cü hainler, Türkiye’de yargılanmaktan kurtulmak için bu ülkede vatandaşlık talebinde bulunuyor. Almanya Federal Göçmen ve Mülteci Dairesi’nin kayıtlarına göre Temmuz 2016-Mayıs 2017 tarihleri arasında 8 bin 400 Türk, iltica başvurusunda bulundu.

FETÖ’YE BİLGİ VERİYORLAR

Türkiye’nin dışında en fazla Türk’ün bulunduğu ülke olan Almanya’da FETÖ’nün 1990 yılından itibaren kurumsallaştığı da ifade ediliyor. Türk istihbarat yetkilileri, özellikle eğitim, yardım kuruluşları ve medya üzerinde güç oluşturmaya çalışan örgüte yönelik yapılan çalışmaların Alman meslektaşlarınca muhataplarına iletildiği de belirtiliyor. Türk güvenlik güçlerinin yakalanması için oluşturduğu FETÖ irtibatlı kişilere ilişkin suç dosyalarının Alman mevkidaşlarınca şüphelilere iletildiği de söyleniyor. FETÖ’cüler ile irtibata geçen Alman istihbaratçılar “Türkiye seninle ilgili bilgi topluyor. Seninle ilgili şu bilgiler var” diyerek teröristlerin izlerini kaybettirmeleri için yardım ediyor.  KAYNAK/TÜRKİYE

YORUMLAR

  • 0 Yorum