'İşte Size Gerçek Stratejik Ortaklık'

ABD Dışişleri Bakanlığı'nın 'ABD-Ukrayna Stratejik İşbirliği Ortak Açıklaması' başlıklı açıklamasında Türk Akımı konusundaki ifadelerini değerlendiren Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği, "ABD ve Ukrayna, Türkiye’yi önemli bir doğalgaz merkezi haline getirecek projeye karşı koyma niyetlerini açıkça dile getiriyor" dedi.

'İşte Size Gerçek Stratejik Ortaklık'
30 Kasım 2018 - 13:54

ABD Dışişleri'nin söz konusu açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Her iki taraf da (ABD ve Ukrayna), Ukrayna üzerinden doğalgaz transferinin devamına olan ihtiyacın üzerinde durarak, Avrupa'daki enerji çeşitliliği ve güvenliğini riske atan enerji projelerine olan karşıtlığını vurguladı. Hususi olarak, ABD ve Ukrayna Kuzey Akımı 2 ve Türk Akımı gibi Ukrayna'nın ekonomik ve stratejik istikrarına zarar verecek Rus boru hatlarını durdurmak için devam eden bir koordinasyonun önemine işaret etti."


ABD Dışişleri Bakanlığı internet sitesinde yer alan bu açıklamayı değerlendiren Twitter üzerinden değerlendiren Rus Büyükelçilik, "ABD ve Ukrayna, Türkiye’yi önemli bir doğalgaz merkezi haline getirecek projeye karşı koyma niyetlerini açıkça dile getiriyor. İşte size gerçek stratejik ortaklık" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum