Amerikalı Vekilden Skandal Sözler!

ABD'de skandal! Cumhuriyetçi Parti'nin Oklahoma milletvekili Bennett, kendisiyle görüşmek isteyen Müslümanlardan, İslamı ve Müslümanları aşağılayan sorulara cevap vermesi istedi. Sorular tepki çekti.

Amerikalı Vekilden Skandal Sözler!
05 Mart 2017 - 09:22

ABD'nin Oklahoma eyaletinin milletvekillerinden John  Bennett'in, temsil ettiği eyaletteki Müslümanlarla görüşmeden önce dağıttığı ve doldurmalarını istedği formda sorduğu skandal sorular tartışma yarattı. Cumhuriyetçi Parti'den milletvekili olan Bennett'in, Amerikan-İslam  İlişkileri Konseyi'nin (CAIR) düzenlediği "Temsilcinle buluş" etkinliğinde,  kendisini ziyaret etmek isteyen Müslümanlarla buluşmadan önce onlara bir form  dağıtarak, burada yer alan sorulara cevap vermelerini istediği belirtildi. CAIR tarafından yapılan açıklamada, "Karınızı dövüyor musunuz?"  şeklinde yöneltilen bir sorunun yanı sıra, doldurulması istenen formda "Hazreti  Muhammed kendisiyle aynı düşünmeyen putperestleri, Hristiyanları, Yahudileri  öldürürmüş. Buna siz de katılıyor musunuz?" gibi bir sorunun da yer aldığı  kaydedildi.


 ABD'de Müslümanların haklarını savunan en büyük örgütlerden biri olan  CAIR de Cumhuriyetçi milletvekilinin yönelttiği sorulara tepki gösterdi.  CAIR'in Okhalhoma temsilcisi Adam Soltani, yaptığı yazılı açıklamada,  "Hiç kimse temsilcisi ile buluşmak için böylesine aptalca, İslamofobik, nefret  kusan, sorulara muhatap olmamalı" ifadesini kullandı. ABD basınında yer alan haberlere göre, Bennett'in daha önce İslam  üzerine yaptığı bir yorumda, "İslam bir kanser gibidir, bu ülkede bir an önce önü  kesilmelidir." şeklinde bir ifade kullandığı vurgulandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum