Adana'da korkutan provokasyon

Adana'nın Seyhan ilçesine bağlı Meydan mahallesinin bir sokağında Alevi vatandaşların yaşadığı 4 evin gece kimliği belirsiz kişilerce çarpı işaretiyle işaretlenmesi tepki çekti.

Adana'da korkutan provokasyon
04 Mart 2017 - 13:24

Edinilen bilgiye göre olay, Seyhan ilçesine bağlı Meydan Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 3 Mart günü gece Meydan Mahallesi'ne gelen kişi ya da kişiler bir sokakta Alevi vatandaşların yaşadığı 4 evi "çarpı" işaretiyle işaretledi. Vatandaşlar sabah kalkıp işaretleri görünce durumu hemen polise haber verdi. Polis, olay yerinde inceleme yaparak konuyla ilgili çalışma başlattı.

HERKES BİZİM KARDEŞİMİZ

30 yıldır aynı mahalle ve aynı sokakta oturduğunu anlatan 70 yaşındaki Sakine Aksoy, bir çocuğuyla birlikte evde yaşadığını belirterek, "Sabah kalkıp dışarı çıktığımızda evimizin girişini işaretlendiğini gördük, bu durumdan tedirgin olduk. Neden böyle bir şey yaptılar anlamıyoruz. Biz 30 yıldır burada oturuyoruz kimseyle bir sorunumuz yok. Bu mahallede herkes bizim kardeşimiz. Alevilerden de kimseye zarar gelmez. Bu işaretler bize Maraş, Çorum, Sivas ve Tunceli'yi hatırlatıyor. Ama kimseden de korkmuyoruz" dedi.

10 yıldır aynı mahalle ve sokakta oturan Hanım Uçar (68) ise sabah sokağa çıktıklarında 4 Alevi evinin işaretlendiğini gördüklerini ifade ederek, "Kim yapmış niye yapmış bilmiyoruz. Polisler de gelip baktı. Birileri bizi korkutmaya mı çalışıyor bilmiyoruz. Ancak bizim kimseyle sorunumuz yok herkes kardeş" diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum