MHP'den açıklama: CHP siyasi sarhoşluk içinde

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "CHP'nin, anayasa değişikliği konusundaki tavrını yerden yere vurdu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, "CHP’nin, anayasa değişikliği konusundaki tutumunu MHP Genel Başkanı Bahçeli üzerinden şekillendirmesi, en büyük politik yanlışlarından biridir. CHP'nin kendi tabanındaki sorun ve belirsizlikleri bir kenara bırakıp MHP'nin tabanına ulaşmaya ve MHP milletvekillerini etkilemeye dönük çalışması, siyasi sarhoşluk alametidir." ifadesini kullandı.

Yalçın, yaptığı yazılı açıklamada, 2010 Anayasa Referandumu ve cumhurbaşkanının halk tarafından seçilmesiyle oluşan fiili durumun yarattığı yönetim anlayışının, 15 Temmuz sonrasında Türkiye'nin çözmesi gereken bir problem olarak ortaya çıktığını belirtti.

Bu çerçevede iktidar partisi ile MHP arasında varılan mutabakat sonucu Türkiye'de hükümet modelini yeni bir zemine oturtan anayasa değişikliği paketinin hazırlandığını hatırlatan Yalçın, CHP'nin başını çektiği çevrelerde bu değişikliğe ilişkin "bir dikta rejimine zemin hazırlayacağı, eyaletler sistemi getireceği" iddialarının ortaya atıldığını aktardı.

MHP'nin, anayasa değişikliğinde eyaletler sisteminin önünü açan düzenlemelerin olmaması için inisiyatif aldığını vurgulayan Yalçın, dünyada eyalet sistemini içermeyen cumhurbaşkanlığı sistemlerinin de olduğuna dikkati çekti.

Yalçın, Türkiye'nin şartlarına en uygun yönetim ve hükümet modelinin hayata geçirilmesi için, anayasa değişikliği görüşmelerinde MHP'nin üzerine düşeni yaptığına işaret ederek, partisinin, federatif yapıyı esas alan bir başkanlık sistemi, rejim değişikliği ve bölünme gibi ihtimalleri tamamen ortadan kaldıran bir süreci başlattığını, hatta bunları sonlandırdığını bildirdi.

anayasa değişikliği