Avrupa 2021'e sessizce "merhaba" dedi

Avrupa ülkeleri, bu yıl öncekilerden farklı olarak yeni yıla Covid-19 salgını gölgesinde girerek, 2021'i sessizce karşıladı. İtalya'da, Almanya'da, İngiltere'de, Fransa'da ve Avusturya'da günlük vaka sayısındaki artışı önlemek amacıyla yılbaşı kapsamında alınan sıkı önlemlere rağmen bazı bölgelerde ufak çaplı kalabalıklar toplanırken, bazı bölgelerde de sokak aralarında havai fişek patlatıldı.

Yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını dünya genelinde etkisini sürdürürken, salgını kontrol altında tutma çabası Avrupa ülkelerini yılbaşında yeni önlemler almaya itmişti. Salgından en kötü etkilenen Avrupa ülkeleri İtalya, Almanya, İngiltere, Fransa ve Avusturya vaka sayısındaki artışı önlemek amacıyla yılbaşı kapsamında alınan sıkı önlemler altında 2021'e sessizce “merhaba” dedi.

İtalya yılbaşına kısıtlamalar altında girdi

Salgının en kötü etkilediği ülkelerden İtalya'da 31 Aralık- 4 Ocak tarihleri arasında geçerli olacak 'kırmızı bölge' uygulaması kapsamında yılbaşında sokağa çıkma yasağı getirileceği duyurulmuştu. İtalya, 2021‘i kısıtlamalar altında evlerde karşıladı. Milano, Roma ve Bolonya gibi büyük şehirlerde geleneksel yılbaşı kutlamalarının yapıldığı ana meydanlar boş kaldı. Yılbaşı heyecanın evlerde yaşanması için Roma Belediyesi kentin farklı yerlerinde düzenlenen konserleri internet üzerinden canlı olarak yayınlarken, Bolonya Belediyesi de çeşitli konser ve sanat etkinlikleri yayınladı. Boş kalan kent meydanları ve sokaklarında ise genel olarak sessizlik hakimdi. Yılbaşı kısıtlamaları kapsamında çok sayıda polis gece boyunca görev yaptı. Sokağa çıkma yasağına rağmen ara sokaklarda havai fişek patlatanlar oldu.