Veysel Sevinç

Veysel Sevinç


Türkiye tarihi bir dönümün eşiğinde, ısıranlar anlayamaz!

14 Ocak 2017 - 22:28

Savaş çığırtkanlığı yapanlar, ekonomi batsın diye beddua seansları düzenleyenler, yeni dünya düzenini kendi akıl yoksunluğundan ibaret sananlar, ülke politikasını dış dünyadan bağımsız sananlar, Meclis kürsüsünü işgal altına alanlar, vekil bacağını ısıranlar, genel başkan yardımcısının burnunu kıranlar, gençlere güvenmeyenler, milletin iradesine saygı göstermeyenler, demokrasiyi kendine hak başkasına zorbalıkta arayanlar hepsi bir yana dursun.

Bu ülke; ideolojik saplantılarının esiri olmuş sorumsuz insanların değil, ülkenin müşterek geleceğine hizmet etmeye yemin edenlerin sırtında yükselecektir.

Ve bu yükselişi hiç bir güç durduramayacaktır.

Her doğum elbette sancılıdır. Ciddi sıkıntılardan geçilmeden de mümkün değildir.

Ancak her sancılı sürecin sonu da mutlaka ferahtır.  

***

Bu geçiş sürecinde bunları beklemek yersizdir:

Türkiye'nin yeni anayasa sürecine, iç meselelerine kör bakanların, ortadoğu stratejisti edasıyla küresel olayları kavrama yeteneğini beklemek yersizdir.

ABD'nin, AB ülkelerinin Suriye'de ne işi var diyemeyenlerin, ''komşu da pişer, bela bir gün bize de düşer'' öngörüsüyle bakmasını beklemek yersizdir.

Ülkelere demokrasi götürüyorum palavrasına sığınanların gözündeki para ve kan şehvetini göremeyenlerden, Türkiye'nin güçlü ülke olma yolundaki adımlarını anlamasını beklemek yersizdir.

Adım adım dünyayı tek elden yönetmeye çalışan, gecelik faizlerle ülke yıkan sermaye sahibi bir kaç ailenin konu şer olunca nasıl ittifak edebileceğini göremeyenlerden, Türkiye ekonomisine dair olumlu adımlar atmalarını beklemek yersizdir.

Siyaseti devlet liderlerine saygısızlıkta veyahut ülkeye dair felaket senaristliğine soyunmaktan ibaret sananlardan, yerli bir anayasa için katkı koymalarını beklemek yersizdir.

En ufak gürültüde ''ülke elden gidiyor'' yaygarasını koparanlardan, dünyanın cadı kazanına döndüğünü anlamalarını beklemek, ‘’100 yıllık planları gelin hep beraber yıkalım demek ‘’ yersizdir.

***

ERKEN GENEL SEÇİM GELİRSE NE OLUR?

Erken seçim tartışmaları için Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "Meclis çalışamaz hale gelirse düşünülür" sözünü bir kenara yazmak gerekir.

Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da AK Parti’nin de en güvendiği yerdir millet kavramı…

Zaten bunca yükün, kronikleşmiş bunca sorunun çözümü de ancak millete gitmekle çözülür.

Parlamentoda şuan seçim bölgesini unutan, farklı ilişkilere giren, koltuklar üzerinde tepinen, meclis kürsüsüne saldıran, parlamentoyu hakketmeyen birçok vekil mevcuttur.

AK Partili olup parlamentoda olmayı hak etmeyen vekiller de mutlaka vardır!

Partinin ve ülkenin tüm yükünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Başbakan Binali Yıldırım’ın, Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın, çalışkan bakan, genel başkan yardımcısı ve vekillerin üzerine bırakan, kendi hiçbir varlık sunamayan,  meclisi meşgul eden bu vekillerin de rotasyona uğramasında fayda vardır.

Bu rotasyon gerek partilerin daha iyi çalışması, gerek bölgelerine daha iyi hizmet sunmaları, gerekse ülkenin müşterek geleceğine katkı koymaları açısından hayati derecede önemlidir.

***

Ülke elden gidiyor diyenlere…

-Türkiye kendi varlığı için hayati derecede önemli olan Suriye’den geri çekilirse…

-Rusya ile ilişkileri dondurursa…

-Ülkeyi ABD ve AB ajanlarına teslim eder, onların güdümünde olursa…

Dolar iki günde istenen seviyeye iner.

Dolar istenen seviyeye iner ancak, ülke de elden gider.

Bu nedenle Türkiye doğru yoldadır.

Yanlış yolda olduğunu düşünenler ise ülkenin doğru yolda olmasını istemeyenlerdir. 

***

18 Yaş konusu

12 Yaşında Valilik yapan 21 yaşında İstanbul'u fethedebiliyorsa, 18 yaşında vekillik yapan pekala memleketine faydalı olabilir!

Vekil yaşı 18'e inerse Meclis ergenlerden geçilmez diyenler; aşağıda resmini göreceğiniz yer Fatih Sultan Mehmet'in 12 yaşında valilik yaptığı Şehzadeler Kenti Manisa'nın herhangi bir lisesinin bahçesi değil, Türkiye Büyük Millet Meclisi genel kurulu...

Vekiller mi; Özgür Özel ve Tur Yıldız Biçer...

Ne mi yapıyorlar? Manisa'yı ve köklü tarihini temsil etmedikleri kesin.

Biri playstation oynamak için bilgisayarı sanırım teknik servise götürme telaşında, diğeri ise koltukların üzerinde tepiniyor.

Gençlere güvenin! Gençlere genç yaşta sorumluluk vermek, ülkede söz sahibi olmalarını sağlamak, önlerini açmak gerekiyor.

18 yaşında vekil olacak insan sayısı az buçuk bellidir. O yaşta vekil olacak insan; toplumdaki diğer gençlere örnek olacak, sorumluluk sahibi olacak ve tüm gençlerin tüketim nesli olmasını kurtaracak. Yeter ki kendilerinden yaşça büyük, akıl olarak küçük olanlar müsaade etsin.

Sözün özü; güvenmeyeceğimiz bir gençlikten bir şey beklemeye hakkımız yoktur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum