Veysel Sevinç

Veysel Sevinç


Teşkilatlara köklü değişim geliyor!

17 Temmuz 2017 - 03:17

Dile kolay Türkiye bir işgal girişimi olan 15 Temmuz hain darbesinin kalıntılarıyla uğraşmak bir yana, küresel ekonomi, soğuk savaş dönemini aratmayan dış politikadaki gelişmeleri, Ortadoğu meselesi gibi bir çok konuyla da eş zamanlı mücadele ediyor.

Ülke yönetmek dışarıdan göründüğü gibi kolay değildir.  Düz yolda yürümeye de hiç benzemiyor!

Bir yandan terörle mücadele edeceksiniz, diğer yandan yatırım yapacaksınız.  Bu öyle her hükümetin veya yöneticilerin başarabileceği bir iş değildir.

Peki hükümet bu denli çok yönlü mücadele içerisinde bulunurken, milletvekilleri ne yapıyor?

Çok açık bir ifadeyle bir çoğu meclisi işgal ediyor.

Muhalefeti geçtim.

Cumhurbaşkanı’nın kurmuş olduğu partide rozet görevi görmekten öteye tek bir işe yaramayan onlarca vekil var ve işin kötü yanı onlar bile ne yaptığını bilmiyor.

Eş, dost, akrabasının vekili olmaktan öteye gidemeyen, meclis kürsüsünde kayda değer bir konuşma yapmayan, meclis tutanaklarına kayda değer projeleri katamayan, kenti için bakanlıklar yolunu aşındıramayan, rutin iş ve işçi bulma kurumunun yapması gereken şeylere boğulan nice vekil var.

İşte 2019’da özellikle %80 oranında beklenen değişimde bunların da silinmesi gerekiyor.

Nitekim teşkilatlardaki metal yorgunluğu gören Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın milletvekillerindeki ‘yokluğu’ da göreceği kesin. 

***

Milletvekilleri kadar ne yaptığını bilmeyen, proje üretmeyi konser programları düzenlemek zanneden, kentin dokusuna özgün büyük projeler üretemeyen, eşi ve dostu üzerinden kişisel bekasına yatırım yapan, Erdoğan belediyeciliğinden nasip almayan bir ton dar bakışlı belediye başkanı mevcut.

2019’da özellikle bu tür belediye başkanları ile yerel seçimlere gitmek tam anlamıyla bir facia olacak.

Özellikle seçim trafiğinin bir hayli sıkışacağı 2019 öncesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir çok belediye başkanını da gözden geçireceği kesin.

Bu anlamda özellikle şimdiden kentlerde başarı getirebilecek isimlere odaklanılmasında fayda vardır.

Zira yerel seçimleri genel seçimlerden farklı kılan başarılı isimlere olan oy eğilimini erkenden ortaya çıkarmasıdır.

***

AK Parti'yi sırtında taşıyanlar ayrı... AK Parti'nin sırtından geçinenler ayrı... İşte ikinci kısma giren zayıf halkalar için de dökülme vakti geliyor.

Metal yorgunluğu olanlara inceden yol görünüyor.  Bununla beraber 2018’de 3 kademede seçim gerçekleştirilecek.

Erdoğan, bir kez daha genel başkan seçilecek, bununla beraber kadın ve gençlik kolları genel başkanları da belirlenecek.

Bu süreçte Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın en güvendiği isim hiç kuşkusuz Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş olacak. Ataş; Davutoğlu, Yıldırım ve Erdoğan ile çalışan bir teşkilat başkanı olarak köklü bir değişime imza atıp, partiyi 2019’da başarıya götürecek isimlerle yola devam edecek.

Gerek Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, gerekse Teşkilat Başkanı Ataş’ın söylemlerine bakılırsa; teşkilatta ne denli büyük bir değişimin olacağı da gözler önüne seriliyor.

Özetle; önümüzdeki süreç Türkiye’nin yeni vekillerinin, il, ilçe ve belediye başkanlarının tasarlanacağı, köklü değişimin yaşanacağı bir süreç olacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum