Veysel Sevinç

Veysel Sevinç


İç savaş arifecisi Tur Yıldız Biçer Meclis'e yakışmıyor!

18 Şubat 2017 - 19:44

Bazı siyasi olayların sağlıklı yorumlanabilmesi için öncelikle iyi bir izleyici olmakta fayda vardır.

Nitekim biz de öyle yaptık. Gelen onlarca telefondan ziyade, uçuşan söylemlerden ziyade, süreci kimlerin manipüle etmeye kalkıştığını bilerek, tüm materyalleri toplayıp daha sağlıklı bir yorum yapılacağını düşündük.

***

Hafta boyunca Manisa ve Türkiye gündemini meşgul eden ‘’iç savaş’’ mevzusuna bir de şuradan bakalım.

AK Parti Genel Merkezi, AK Partili yöneticinin sözleri her ne kadar cımbızla çekilmiş olsa da böylesi bir süreçte polemiklere mahal vermeden, parti politikasının söylemi olmadığı için yöneticisinin istifasını aldı.

Böylece AK Parti Genel Merkezi konuya noktayı koymuş oldu.

Nokta koyulan bir konu üzerine de konuşmanın pek anlamı yoktur.

Şimdi asıl konuşulması gereken şudur:

AK Parti tarafından işletilen bu mekanizma neden CHP tarafından işletilmiyor?

Manisa’da iç savaş çığırtkanlığı yapan CHP’li vekile neden bir şey denilmiyor?

Her seferinde çiğ söylemleriyle Manisa’yı karıştıran Tur Yıldız Biçer’e neden kimse tepki gösteremiyor?

Veya verilen tepkiler neden hep cılız kalıyor?

***

Özünde hepsinin cevabının toplandığı bir şey var:

AK Parti’deki kurumsal mekanizma CHP’de yoktur.

AK Parti’deki Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş’ın bir benzeri de CHP’de yoktur.

AK Parti’deki genel başkan yardımcıları düzeyinde sorulan çözümler, CHP’de genel başkan düzeyinde bile çözülemiyor.

Örnek mi?

5 Kasım 2016 tarihinde CHP Manisa Milletvekili Tur Yıldız Biçer: ''İç savaş arefesindeyiz.'' Diyor.

Ve biz;
11 Mayıs 2016’da ''Başkanlık sistemini kan dökmeden bu ülkede gerçekleştiremezsiniz.'' Kemal Kılıçdaroğlu’dan çözüm bekliyoruz!

Oysa tarihsel anlamda söylemlere bakıldığında CHP liderinin söylemi vekiline klavuzluk etmiş görünüyor.

Yani böyle başa, böyle vekil!

***

Tur Yıldız Biçer’e tavsiyelerim:

- Manisa’da karşınızda kadın vekil olmayışının avantajlarını fazlasıyla kullanıyor olsanız da, söylemleriniz genelde karşılık bulmuyor. ( Sakin olun.)

- Manisa hoşgörü kentidir. Sert söylemleriniz sadece sizi daha çok batırıyor. Sert söylemleriniz etrafında 2 bin tur da atsanız Manisalı neyseki sizin galeyanınıza gelmiyor. ( Yunus Emre’nin hoşgörüsünden faydalanmak için kitaplarını okuyun. )

- Adalet Bakanı Bozdağ'ın sözünden hareketle; "Sayın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, bu AK Partili İl Yöneticisi ile ilgili 'ne yapalım. Kontrol edemiyoruz. Bazı partililerimiz bu şekilde konuşuyorlar. Fermuar değil ki ağızlarını kapatalım" diyerek, partililere fermuar yollayacağınızı ekleyerek, kendinizce gerginlik siyaseti üzerinden gündemde kalmaya çalışıyorsunuz ya, yapmayın. Biri de çıkar ''İç savaş arefesindeyiz.'' dediğiniz için, ağzınızın kapanması için size de fermuar yollanmasını isteyebilir.  ( Spil dağına çıkın, o güzel manzara eşliğinde papatya çayı için. Bitmek bilmeyen sinirinize iyi gelir. )

- Milletvekili adaylığınız sürecinde Şehit ve Gazi Yakınları derneğini ziyaret ederken, beraberinizde bulunanlarla beraber dernek yöneticilerine sesinizi yükseltecek kadar ileri gittiniz. Bunu da kimse unutmuş değil.

Yetmedi, CHP Şehzadeler İlçe Başkanlığı tarafından parti binasına parti üyelerinin ibadet etmeleri için açılan mescide ‘’mescit açmak ötekileştirmektir ‘’ diye karşı çıkmıştınız. Ülke nüfusun yüzde 99’nun, kent nüfusunun yüzde 99.5’nin Müslüman olduğu bir yerde size o zaman da tepki göstermiş oranın Moskova değil, Şehzadeler Diyarı Manisa olduğunu söylemiştik.

Özetle; dün eleştirdik susmadınız.

Bugün eleştiriyoruz, muhtemelen yine susmayacaksınız.

Eğer Spil’e çıkıp, oradan ‘’şu Manisa’ya ne kattım gerginlik siyaseti dışında’’ diye papatya çayı eşliğinde sakince bir özeleştiri yapmayacaksınız; Adalet Bakanı’na gönderme yaparak açıkladığınız fermuarı Manisalılar da meclisteki adresinize yollayabilir. 

Ha unutmadan bir çok terör örgütünün, arkalarındaki ağababalarının bile bu ülkede başaramadığı iç savaş söylemini ''İç savaş arefesindeyiz.'' diyerek dile getirme cürretinde bulunduğunuz için, hakkınızda savcılığa suç duyurusunda bulunulması gerektiğine de sonuna kadar inanıyorum.

Sözün özü; gerginlik siyasetiyle hiçbir yere varmayacağınızı iyi bilin Sayın Vekil.

Toplumu germeye sadece sizin değil, hiç kimsenin hakkı yoktur.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum