Reel Politika Analiz

Reel Politika Analiz


AK Parti İzmir İlçe Analizleri -1

24 Eylül 2019 - 13:17

AK Parti’de kongre süreci başladı. 

Bu durum haliyle siyasi kulisleri de hızlandırdı. 

Yerel seçim sürecinde beklenen performansı göstermeyen ilçelerden biri oldu Bornova. 

2014 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı olmamasına rağmen 310 bin seçmen oy kullanırken AK Parti’nin aldığı oy oranı yüzde 34, 11 idi. 

2019 yerel seçimlerinde Cumhur İttifakı olmasına rağmen seçmen sayısındaki 15 binlik bir artışla oy oranı ancak yüzde 38,28 olabildi.

2014’te CHP’nin adayı Olgun Atilla’nın yüzde 49,57’lik oy oranı 2019’da Mustafa İduğ ile yüzde 57, 56’ye çıktı.

Yani makas daha da açıldı. 

Bu nedenle AK Parti’nin kongrede Bornova için yeni bir isimle devam etmesi bekleniyor. 

İlçede öne çıkan isimler ise; Mirhan Bedir, Hüseyin Özkan, Dursun Çetin, Arslan Keskin, Hasan Ali Karaman ve Musa Çevik.

İKi ÖZGÜR’E HELAL OLSUN

ÖZGÜR HIZAL

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Hızal’ı etkili muhalefetinden dolayı kutlamak gerekir. 

Ses tonundan, hitabetine, olaylara bakış açısından tutun İzmir’e yakışır muhalefetine, Sayın Hızal görevi tam anlamıyla layıkıyla yapıyor. 

ÖZGÜR ERMAN ÇAĞLAR 

Torbalı Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Özgür Erman Çağlar Torbalı belediye başkanının akla zarar tutumlarını, yanlış uygulamalarını, işçilere yönelik pervasız kıyımlarını yerle yeksan eden isim. 

Özellikle Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik yaptığı hakaret dolu sözlere ilk tepki de AK Parti İzmir Milletvekili ve MKYK Üyesi Mahmut Atilla Kaya ile beraber Sayın Çağlar’dan gelmişti. 

Çağlar’ın işçilerin mücadelesindeki samimi duruşu tüm Torbalı’nın takdirini kazanmış durumda... 

Belediye meclisinde soluk aldırmayan, mesafeli ve dik duruşlu tutumuyla dikkat çeken, sözünü esirgemeden muhalefet yapan Çağlar’ın yaptığı her hareketi Torbalı’da yediden yetmişe herkes konuşuyor.

Her ilçeye Özgür Erman Çağlar gibi parti aidiyeti yüksek, samimi, etkili ve bilgili muhalif isimler şart. 

SİYASİ DURUŞ ÖNEMLİ...

Kongre süreçlerine gidilirken şimdiden kulislerini yapan nice insan var. 

Bu süreçte siyasi üslup elbette çok önemli...

İlçe başkanlığını sadece resim çektirmekten ibaret olduğunu düşünenler için hayal kırıklığıyla dolu bir süreç olacağı kesin. 

Özellikle yerel seçimlerde beklenen performansı göstermeyen ilçe başkanlarının bu saatten sonra da partilerine herhangi bir katkı sunamayacakları aşikar. 

Bu minvalde heyecanını kaybetmiş ilçe başkanlarının kongrede teşekkür edip, yerini başka bir dava arkadaşına bırakması gerekir. 

Metropol ilçelerde daha vizyonel isimlere ihtiyaç olduğu da kesin. 

Balçova gibi CHP’nin en güçlü olduğu ilçelerde bile Berkan Yıldızhan gibi bir ilçe başkanı çıkıp partisini sırtlıyorsa, Meclis üyesi sayısını arttırabiliyorsa, 400 bin, 500 bin nüfuslu ilçelerde de bu heyecanın yansıması gerekir. 

Velev ki Kerem Ali Sürekli gibi heyecanı yüksek, teşkilatçılığı şu an tüm Türkiye’ye örnek olan bir il başkanının döneminde...

YORUMLAR

  • 0 Yorum