Torbalı Belediyesi'nden Eğitime Özel Destek

Torbalı Belediyesi ilçedeki özel eğitim sınıflarının eksikliklerini tamamlıyor”

Torbalı Belediyesi'nden Eğitime Özel Destek
15 Aralık 2017 - 11:38

İlçedeki özel eğitim sınıflarında sıra ve masa eksiği olduğu bilgisini alan Torbalı Belediyesi  kısa süre içinde harekete geçerek özel eğitim sınıflarının eksikliklerini giderdi. Belediye, ilçedeki 8 okulun özel eğitim sınıflarının masa ve sıra eksikliklerini kendi öz kaynaklarından tedarik etti. Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sınıflarındaki mobilyaları yenilenen çocukların sevinçlerine ortak oldu. Torbalı Belediyesi geçtiğimiz sene ilçede yeni okulların yapılması için Milli Eğitim’e 50 bin metrekare arsa bağışında bulunmuştu. Belediye bünyesinde kurulan Torbalı Eğitim Vakfı ise yüzlerce üniversite öğrencisine karşılıksız burs veriyor.

8 OKULA 80 ADET SIRA VE SANDALYE

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile sürekli dirsek temasında olan Belediye, son olarak ilçedeki 8 okulun özel eğitim sınıflarının sıra ve sandalyelerini tedarik etti. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nden özel eğitim sınıflarında sıra ve masa gereksinimi olduğunu öğrenen Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar  Görmez hemen harekete geçerek  eksiklerin giderilmesini sağladı. Torbalı Belediyesi; Ticaret Odası 80.Yıl Ortaokulu Özel Ana sınıfına 10 adet, Kazımpaşa Ortaokulu Özel Ana Sınıfına 8 adet, Mustafa Çoban Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfına 8 adet , Çetineller Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfına 11 adet, Gazi İlkokulu Özel Eğitim Sınıfına 21 adet, Cumhuriyet İlkokulu Özel Eğitim Sınıfına 4 adet, Cumhuriyet Ortaokulu Özel Eğitim sınıfına 4 adet, Yeniköy İlkokulu Özel Eğitim Sınıfına 4 adet ,Şehit Haydar Arda Erertingi Ortaokulu Özel Eğitim Sınıfına 10 adet olmak üzere toplamda 80 adet sıra ve masa tedarik etti.

 BAŞKAN GÖRMEZ, “EĞİTİME OLAN DESTEĞİMİZ SÜRECEK”

Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, ilçe nüfusunun son 4 yılda 40-45 bin dolayında arttığını Torbalı’nın her alanda bölgenin en çok büyüyen, gelişen ilçesi olduğunu belirterek şunları söyledi “ önceliğimiz sağlık ve eğitim diyerek yola çıktık. Yeni ve modern devlet hastanemiz başta olmak üzere sağlık alanında çok önemli yatırımlar hayata geçti, eğitimde 20’nin üzerinde  yeni okul inşaatının başlamasına öncülük ettik, bunun için geçtiğimiz yıl Milli Eğitim Bakanlığı’na 50 bin metrekare arsa bağışladık.  Okullarımızın tamamına yakının çevre düzenlemesi ve  araç, gereç eksiklikleriyle yakından ilgileniyorum. Halı ve basketbol sahaları yapıyoruz. Belediye Kültür Merkezi’mizde bu anlamda önemli bir işlev yerine getiriyor. Öte yandan Ayrancılar’ da Gençlik Merkezi İnşaatımız devam ediyor. İlçemizde  35  bin dolayında ilk, orta öğretim ve lise döneminde öğrencimiz var.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum