Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, ''Genellikle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genel karar alınmadığını açıkladı. Koca, Covid-19 vakalarına göre il bazında uygulanabileceğini bildirdi. 65 yaş üstü kısıtlamayla ilgili olarak da "Gelecek hafta görüşeceğiz'' dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan önemli açıklamalar!
03 Haziran 2020 - 21:32

Bakan Koca'nın açıklamalarından satır başları;

Salgınla mücadelemizde birinci dönemi tamamladık. 1 Haziran itibariyle yeni bir sürece girdik.Yaşlılarımızın kısıtsız şekilde sokağa çıkabilecekleri şartları uyacağımız tedbirlerle bizler sağlayacağız.Tedbirlere uyarken sorumluluk alanımız öncekinden çok daha büyüktür. Bugünlerin kendine özgü zorlukları vardır. Salgının sona erdiği inancı, tedavide elde edilen başarıya güvenerek hastalığın ciddiyetinin unutulmasıdır, risk grubunda olanların tedbirleri gevşetmesidir. Maske 1 buçuk metre mesafenin ihlali için gerekçe olmamalıdır.

TEDBİRLERE UYMAZSAK BAŞA DÖNEBİLİRİZ

Normalleşme süreci eski alışkanlıklarımıza dönüş değildir. Tedbirlere uymazsak başa dönebiliriz. Tedbirlere tek başınıza uymanız yeterli olmayacaktır.

SALGINDA İKİNCİ BİR DALGA BEKLEMİYORUZ

Salgında ikinci bir dalga beklemiyoruz. Şimdi tedbirlere daha ısrarla uymalıyız. Tedbirlere uymadığımız her yerde risk olacaktır. Hastalık yayılım açısından daha gizli bir imkana sahiptir

AVM'YE GİTTİĞİNİZDE 3 SAATTEN FAZLA KALMAYIN

AVM girişlerinde kalabalık oluşması önlenmeli. Bilim Kurulumuz AVM girişlerinde ateş ölçümü yapılmasını ve ateşi yüksek kişilerin AVM'lere alınmamasını uygun görmektedir. AVM gibi kalabalık ortamlara gittiğinizde lütfen 3 saatten fazla kalmayın.

HASTANELERİMİZ ARTIK OLAĞAN SEYRİNE DÖNÜYOR

Normalleşme sürecinde bize kılavuzluk edecek gerçek, son vakaya kadar mücadele etmektir. Kara görülmüştür ama deniz durulmuş değildir.Uyarıların ardından bir müjdem var. Normalleşme süreci sağlık hizmetleri açısından önemli sonuçlar doğurmaktadır. Hastanelerimiz artık olağan seyrine dönüyor. Ertelenen tedaviler için yeniden tarih verilecektir. Acil olmayan vakalarımızın ertelendiğini biliyorsunuz. Bu süreçte yine benzer şekilde zorunlu olmadıkça hastanelerimize müracaat edilmemesi gerektiğini öneriyorum. Çünkü acil olan hastamıza zaman ayıralım istiyoruz. Bununla ilgili hangi kurallara uyulması gerektiği hastanelerimizde yayımlandı. Vatandaşımız da tedbirlere uyumda kararlı davranırsa son derece olumlu sonuç alırız.

ŞEHİRLER ARASI YOLCULUK

Şehirler arası yolculuklarda araçlarda iki koltuk yan yana ise bir koltuk boş kalacak. Şehir içi ulaşımda ise koltuk kapasitesi kadar yolcu alınacak.

SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Bakan Koca, genellikle hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla ilgili genel karar alınmadığını açıkladı. Koca, Covid-19 vakalarına göre il bazında uygulanabileceğini bildirdi.

65 YAŞ ÜZERİ KISITLAMASI KALKACAK MI?

Halen sokağa çıkmada kısıtlı olan büyüklerimizin haftada 1 gün, gençlerimizinde haftada 2 gün sokağa çıkma izni bulunuyor. Düzenleme ile ilgili önümüzdeki hafta gündeme gelmiş olur. Önümüzdeki hafta netleşmiş olur. Büyüklerimizin ve gençlerimizin fedakarlığına son vermek, 53 milyon kişinin tedbirlere uymasıyla doğru orantılıdır.

KÖK HÜCRE UYGULAMASI

Kök hücre uygulamasının başarılı olmadığını söyleyebiliriz. Plazma uygulamasından ise fayda görüyoruz.Filyasyon çalışmaları kesintisiz devam ediyor. Filyasyonu bu dönemde ihmal etmek istemiyoruz, gevşetmekten yana değiliz.

SINAVLAR

Sınavlarla ilgili uyulması gereken kuralları Bilim Kurulu belirledi ve ilgili birimlere gönderdi. Gençlerimizin sınavlara maskeli gitmelerini, sırasına oturduğunda mesafe kuralı da uygunsa maskenin çıkarılmasını uygun gördük. Bu anlamda uyulması gereken kuralları ÖSYM ve ilgili kuruluşlara ilettik.

GÜNLÜK KORONAVİRÜS TABLOSU

YORUMLAR

  • 0 Yorum