Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Somali seferberliği

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü’nden Somali seferberliği

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nden Somali seferberliği
17 Ekim 2017 - 14:24 - Güncelleme: 17 Ekim 2017 - 15:08

REEL POLİTİKA-Somali'de bombalı saldırıda yaralananlardan 35'i, tedavi için akşam saatlerinde askeri uçakla Türkiye'ye getirildi. Somali'de meydana gelen terör saldırısı sonucu yaralanan kişilerin bir kısmı uçak ile Türkiye'ye getirildi. Etimesgut Askeri Havaalanı'na inen uçağı Başbakan Yardımcısı Akdağ yanı sıra Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ekiplerince karşılandı. 

Somali’de ülke tarihinin en kanlı saldırısında bomba yüklü kamyonetin infilak ettirilmesiyle başkent Mogadişu cehenneme dönmüş, saldırıda 300’ü aşkın insan hayatını yitirmişti.  Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Somali'deki saldırı sonrası, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla askeri ambulans uçağının tıbbi yardım götürmek ve yaralıları Türkiye'ye getirmek için yola çıktığını söylemişti.

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü  Dr. Kamil Türkmen Başkanlığında başarılı bir çalışmaya imza atarak, Somalili vatandaşlardan 35'inin tedavi görmeleri için Türkiye'ye getirilen yaralıların karşılamasında; 112 İl Ambulans Servisi ve Umke ile koordineli çalışarak, yaralıları tedavileri için; Polatlı, Numune ve Gülhane Hastanelerine sevkini yaptı. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum