Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'la görüşme sonrası ilk açıklama!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Trump'la görüşme sonrası ilk açıklama!
15 Ocak 2019 - 13:14 - Güncelleme: 15 Ocak 2019 - 14:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Trump ile görüşmesine ilişkin açıklamasında, 'Trump'la anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum' dedi.

"ONLARI O ÇUKURLARA GÖMERİZ"

Ülkemize gelen bütün mülteciler için sadece Suriye'den gelen değil, biz ezdileri, Kürtleri, Arapları ülkemizde misafir etti. O dönemde 500 bine yakın mülteciyi ülkemizde misafir ettik. Türkiye son yıllarda tarihi sınamalar veren bir ülkedir.  Suriye konusunda son dönemde önemli kazanımlar elde ediyoruz. Kobani'den 300 bine yakın Kürt kardeşimizi misafir etitk.  Biz teröristlere kapılarımızı kapattık. PKK-YPG/PYD, DEAŞ bunlar asla yanımıza sokulamaz. Onları o çukurlara gömeriz. İdlib'i huzur ve güven beldesi haline getireceğiz. Suriye meselesinin çözümü yeni anayasa ve özgür seçimlerdir.

Barış lafla olmaz icraatla olur. Sırada Münbiç ve Fırat'ın doğusundaki terör unsurları ile DEAŞ artıkları bulunuyor. Kendimizle birlikte Suriyeli kardeşlerimizin haklarını sonuna kadar savunacağız.

ABD VE TRUMP AÇIKLAMASI

ABD ile Suriye meselesinde farklı yaklaşımlara sahip olduk. Bu tabii bizi üzdü. Çünkü stratejik ortağız. Geçen ay tam sahaya çıkmak üzere hazırlıklarımızı gözden geçirirken Trump ile görüştük. Başkan ABD askerini çekeceğini ifade etti. Obama döneminde bize verilen sözlerin yerine getirilmemesinden tutun ilişkilerimiz adeta zehirlendi. Trump'ın seçilmesinin ardından Suriye yaklaşımları sahaya yansımadı. 

"MÜSPET BİR GÖRÜŞME YAPTIK"

Trump'ın sosyal medyada verdiği mesajlar beni ve arkadaşlarımı üzdü. Dün akşam müspet bir görüşme yaptık. Bizim tarafımızdan Suriye'de oluşturulacak güvenli bölge teyit edildi. Trump çekilme kararını bir kez daha teyit etti. Askeri harekatımızı beklemeye aldık. Asıl muhatabımız Trump olduğu için çatlak sesleri önemsemedik. Trump'la tarihi öneme sahip bir anlayış birliğine vardığımıza inanıyorum.

Türkiye bu meseleyi çözmek için üzerine düşeni yapacak.

"BİZİM BU TOPRAKLARDA TARİHİMİZ VAR"

Türkiye sınırlarımızın yanı başında yaşayan Kürt kardeşlerimizin de devletidir.Bizim bu topraklarda bir kültürümüz var. Geçmişini bilmeyenler bu işte anlamaz. Biz tarihimizle, kültürümüzle tüm bu coğraflayalarla iç içeyiz. Bizim bu topraklarda bir tarihimiz var. Tarih bilmez, cinsini cibiliyetini bilmezler, bu işten anlamazlar.

Türkiye'nin Suriye'deki varlığını başka bir gücün varlığıyla karşılaştırmak tarihimize hakarettir. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum