Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bu süreyi 4 ay uzatıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hak-İş Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Erdoğan, "Ormancılık faaliyetleri ve orman yangınları ile mücadeleden dolayı işçi ihtiyacının had safhada olması gerekçesiyle bütün geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. 4 aylık uzatma sürecini böylece gerçekleştirmiş oluyoruz. Hayırlı olsun" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı: Bu süreyi 4 ay uzatıyoruz
10 Temmuz 2019 - 15:22

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Bolu Belediyesi'nde işçilerin kapıya konulmasını kınıyorum. Akşam başka sabah başka söyleyenleri milletime şikayet ediyorum. Bir kapı kapanır binlerce kapı açılır. İnşallah Hak-İş Sendikası olarak bu işin arkasındadır. Bizler de yanındayız. Hukuk yoluyla haklarımızı sonuna kadar savunacağız.

Hak-İş kurulduğu günden bu yana bağrından çıktığı toplumun tüm meseleleri ile yakından ilgilenmiş bir sendikadır. Yerli ve milli duruşuyla çalışmalarını sürdürmüştür. Türkiye'yi birlikte bugünlere getirdik, inşallah yine birlikte geleceğe taşıyacağız. Milletin özellikle de emekçinin yanında yer almak öyle lafla olmaz. Yalanla, sloganla, içi boş vaatle milleti kandırmaya çalışmadık. Biz bu milletin bağrından doğmuş kadrolarız.

Milli gelirimizi 3 kattan fazla artırdık.Zenginliğin tabanını genişlettik. Ülkemizi dünyanın 13. ekonomisi haline getirdi. Milletimizin 17 yıl öncesinin çok üzerinde refah seviyesinde bulunduğunu vicdan sahibi herkes kabul edecektir. Cari açığı hedeflerimize yakın seviyeye çekmeyi başardık.

"İHRACATTA 200 MİLYAR DOLARIN ÜZERİNE ÇIKARACAĞIZ"

İhracatımız her ay rekorlar kırarak artmaya devam ediyor. Ülkemizi yıllık bazda hep büyüttük. İhracatı en kısa zamanda 200 milyar doların üzerine çıkaracağız.

İşsiz oranının bir parça yükseldiğinin farkındayız.

İş dünyamız ile 2,5 milyon yeni istihdam hedefimize ulaştığımızda, işsizlik yeniden tek haneli rakamlara inecek.

Göreve geldiğimizde IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Borcu sıfırladık. Bizim için IMF söz konusu değildir, o kapı kapanmıştır. Orman yangınları ile mücadele devam ettiği için geçici işçiler için 4 ay süre uzatımı talebi yenilendi. Hayırlı olsun.

MERKEZ BANKASI'NDA GÖREV DEĞİŞİMİ

Merkez Bankası'nda yaptığımız görev değişikliği nedeniyle birilerinin yaklaşım tarzını kabul etmemiz mümkün değil. Verilen talimatlara uymayan bu arkadaşımızın değişmesi gerektiğine inandık. Faiz politikasının nasıl şekillendiğini en kısa zamanda göreceksiniz. Faizi tek haneli rakamlara indirmek durumundayız. Bunu başaracağız, kararlıyız.

Orada bir tıkanıklık vardı. Bedelinni tüm ülke birlikte ödüyoruz. Bundan sonra Merkez Bankası, ekonomi programımıza çok daha güçlü destek verecektir.

Seçimden önce hak, hukuk adaleti, ağzından eksik etmeyenlerin hukuksuzluk abidesine dönüşmesini üzüntüyle takip ediyoruz. Sadece siyasi düşüncesinden dolayı insanları çocuğunun nafakasından mahrum etmek partizanlğığın en aşağılık halidir.

Suriye ve Irak'tan Doğu Akdeniz'e kadar ülkemiz açısından hayati önem taşıyan nice krizle mücadele ettik.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Yeni hükümet sistemini adım adım inşa ederek bugünlere geldik.

Tamamını yeniden yapılandırdığımız bakanlıklarımız ve kurumlar hem başarılı hem de aksaklıkları gösterdi. Yönetim değişiliğinin büyüklüğü düşünüldüğü sorunların tamamının çözülebilir olması sevindiricidir. Reform ve değişim kurumlar içinde kesintisiz bir süreci ifade eder. Yeni hükümet sistemini baltalamak isteyenler aradıkları fırsatı vermeyeceğiz.

CHP zihniyeti demek tek adamcılık demektir. İl başkanlarının vali olmasını biz bunlardan öğrendik. Bunu genç kuşaklar bilmiyor. Bunların yaşandığı ülkemizde milli irade dersi vermeye kalkıyorlar. Hayatımızın hiçbir döneminde eksikleri başkalarının sırtına yükleme kolaycılığına kaçmadık. Gittiğimiz her yerde milletimizin sesine kulak veriyoruz.

Bizi bugünlere özümüze yönelmemiz getirmiştir. Şayet bugün bir takım sıkıntılar yaşıyorsak bunun sebebini de yine burada arıyacağız. Ehliyete, istişareye daha fazla yöneleceğiz. Milletimizle olan gönül bağımızı güçlendirmek iççalışacağız. Arkamızdan kuyumuzu kazan riyakarlar hedeflerimize ulaşmamıza engel olamayacak.

Reformları kararlılıkla hayata geçireceğiz

Milletimizden kopmamızı sağlayan her türlü hastalığı bünyemizden söküp atacağız. 15 Temmuzlar olduğunu gibi 28 Şubatllara da fırsat vermeyeceğiz. Derlemeye toparlanmaya kendimizden başlayacağız.

YORUMLAR

  • 0 Yorum