Bakan Albayrak'tan KYK borçları açıklaması!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Plan ve Bütçe Komisyonu soru-cevap bölümünde müjdeyi verdi. Bakan Albayrak, "Üniversite öğrencilerinin kredi borçları ile ilgili bir çalışma yapıyoruz" dedi.

Bakan Albayrak'tan KYK borçları açıklaması!
27 Kasım 2019 - 21:18 - Güncelleme: 27 Kasım 2019 - 21:33

Bakan Albayrak bir soru üzerine, "İktisadi İdari Bilimler Fakültesi mezunlarına yönelik Gelir uzman yardımcılığı sınavı ile ilgili ihtiyaç kapsamında çalışma yürütüyoruz" diye konuştu.

Bakan Albayrak'ın verdiği cevaplardan bazıları özetle şöyle:
 
ÇOK DAHA İYİ NOKTAYA GELECEĞİZ
''Türkiye 4'üncü çeyrekte beklentilerin ötesinde, belki de yüzde 4-5'lerde büyüyecek. 2020 yılı ilk iki çeyreği ile birlikte istihdam ve büyümede çok daha iyi noktaya gelecek.
 
TÜRKİYE SÜRECİ DENGELENEREK GEÇİRDİ
Türkiye son bir yılda müthiş bir mücadele ortaya koydu. Ekonomik anlamda büyük bir saldırıya maruz kaldı. Uluslararası kredibilite anlamında Türkiye bu süreci yumuşak bir geçişle, dengelenerek geçirmiştir. 
 
KİMİ DAVA ETMİŞİZ
Birileri çıkıp SPK, BDDK yasası mevzuatı kapsamında bir şirket hakkında yasalar kapsamında suç işliyorsa ,gerekli kurumlar gerekli işlemleri yapar. Türkiye tarihinde benim kadar eleştirilen bakan azdır. Kimi dava etmişiz.
Merkez Bankası ve kamu bankaları tarihin en büyük Hazinecilik işlemlerinde elde edilen karını açıklayacak. Yılsonu faiz harcaması da inşallah 100 milyar liranın altında kapatılacak.
 
PETROL VE GAZ ARAMALARINDA 2020 VURGUSU
Gerek Doğu Akdeniz, gerek Karadeniz'de Türkiye sismik datalar ile çok etkin bir saha çalışması içinde. 2020'de Türkiye inşallah çok güzel haberlere uyanacak.
 
DAHA ETKİN DENETİME ŞAHİT OLACAĞIZ
2020 yılında denetimlerde ne kadar daha etkin bir vergi performansı olduğuna şahit olacağız."


YORUMLAR

  • 0 Yorum