AK Partili Hızal'dan Büyükşehir'e tepki

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılası planlanan çöp tesisine tepki gösterdi.

AK Partili Hızal'dan Büyükşehir'e tepki
20 Ocak 2020 - 10:28

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılması planlanan çöp tesisinin konumu olan Menderes’in, İzmir’in en önemli içme suyu havzalarından biri olduğuna dikkat çeken Hızal, “Tesis elbette ki havza içerisinde kurulmayacak ama Buca, Karabağlar, Narlıdere, Gaziemir, Balçova ve Narlıdere gibi İzmir’in en büyük altı ilçesinin günlük ortalama 2 bin ton çöpünün bu bölgeye taşınacağını biliyoruz. Söz konusu çöp taşıma işlemi hava yolu ile yapılmayacağına göre bu çöp arabaları havzadan geçecek. Aktarma merkezlerinden ortalama 50 km uzaklıkta olan tesise günlük yaklaşık 100 çöp arabasının seyir etmesi havza çevresine fazlasıyla zarar vereceği kanaatindeyiz” dedi.

“AMAÇLARINI ANLAYAMIYORUZ”

Menderes’te yaşayan vatandaşların da tesisin konumu hakkında tepkisinin olduğunu dile getiren Hızal, “Tüm bu çevresel olumsuzlukların yanında Menderesli hemşehrilerimizin de çöp tesisinin yeri konusunda ciddi endişeleri var. Bölgede yaşayan vatandaşlarımız başta olmak üzere tüm İzmir’in beklentisini mecliste ifade etmişken hala ısrarla projenin yapılması için kararı oy çokluğuyla geçiren bu anlayışın İzmirli hemşehrilerimize rağmen bu tesisi yapmaya çalışmaktaki amaçlarını anlayamıyoruz” diye konuştu.

“ALTERNATİF LOKASYONLAR BELİRLENMELİ”

Tunç Soyer’in Menderes’te gerçekleştirdiği toplantıya da değinen Hızal, “Menderes’in ekolojisine geri dönülmez zararlar verecek bu konum tercihini kendince anlatmak için Menderes’te toplantı düzenleyen Soyer, orada bir sonuca ulaşamamış olacak ki ilçenin belediye başkanı ve meclis üyeleri bile kararın verildiği meclis toplantısına katılmadı. Sayın Soyer’e ilçe sakinleri başta olmak üzere birçok çevreden olumsuz görüş varken bu tesisi yapmak konusunda ısrarcı olmaması çağrımızı yineliyoruz. Umuyoruz ki tesisin yapılması için bu güne kadar ortaya koymadıkları alternatif lokasyonları belirler ve daha uygun bir konumda karar kılınmasına olanak tanırlar” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum