AK Partili Bekle: İşaret koyanlar haramidir!

Gaziemir’de Alevilere yönelik yaşanan saldırı Genel Kurul gündemine taşındı. Yaşananların Ali Baba ve Kırk Haramiler masalını hatırlattığını ifade eden AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekle, “Alevi vatandaşlarımızın evine işaret koyanlar haramidir” dedi.

AK Partili Bekle: İşaret koyanlar haramidir!
05 Aralık 2019 - 12:04 - Güncelleme: 05 Aralık 2019 - 12:20

HDP Grubu, Alevilere yönelik sistematik saldırıların detaylı olarak araştırılması önergesinin görüşülmesi önerisini Genel Kurul gündemine taşıdı. AK Parti Grubu adına söz alan İzmir Milletvekili Cemal Bekle, Alevilerin evlerine işaret konulmasına yönelik olayları kınadığını belirterek, bu olayın faillerine yönelik gereken işlemlerin yapıldığını vurguladı. Bekle, “Biz bu oyunu daha önce de millet olarak gördük. Provokasyonlara gelmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum” dedi. HDP'nin grup önerisi kabul edilmedi.

“Hesap verecekler”

Sorumluların en kısa sürede yakalanacağını belirten AK Parti İzmir Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Sözcüsü Cemal Bekle, “Geçtiğimiz günlerde İzmir Gaziemir’de Alevi bir vatandaşımızın evi çirkin bir saldırıya maruz kalmıştır. Öncelikle bu saldırıyı yapanları şiddetle kınıyorum. Nitekim başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri Bakanımız Bülent Soylu, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ve emniyetimiz olaya anında müdahale etmiş, en sert tepkiyi vererek milletimizin birliğine ve beraberliğine sahip çıkmıştır. Sorumlular hakkında gerekli idari soruşturma, ilgili bakanlığımız ve kurumlarımızca devam etmekte olup failler en kısa sürede yakalanarak yüce adaletin önünde hesap verecektir” ifadelerini kullandı.

“Bunu yapanlar Haramidir”

Yaşananların Ali Baba ve Kırk Haramiler masalını hatırlattığını dile getiren Bekle, her türlü ayrımlığı reddettiklerini vurgulayarak, “Biz AK Parti olarak etnik kökene dayalı ayrımcılığı reddettiğimiz gibi mezhep eksenli ayrımcılığı da reddediyoruz. Bizler her zaman farklılıklarımızın zenginliğimiz ve birlikteliğimizin geleceğimiz olduğuna inanmış bir anlayışa sahibiz. Biz bu oyunu daha önce de millet olarak gördük. Çorum’da gördük, Kahramanmaraş’ta gördük. Onlarca evladımızı provokasyonlara kurban verdik. Bu yaşananlar maalesef bize çocukken dinlediğimiz Ali Baba ve Kırk Haramiler masalını hatırlatıyor. Ali Baba’nın evine işaret koyan, haramilerin yaptığı gibi Alevi vatandaşlarımızın evine işaret koymak da harami işidir. Bunu yapanlar haramidir, bunu yapanlar hayduttur, bunu yapanlar alçaktır! Türkiye artık soğuk savaş döneminden kalma kavgacı, böl, parçala, yönet politikalarını geride bırakmıştır. Başta Alevi yurttaşlarımız olmak üzere tüm milletimiz bu bayatlamış oyunlara gelmeyecek kadar tecrübe kazanmıştır” açıklamasında bulundu.  

“Provokasyonlara gelmeyelim”

Türkiye’yi Alevi, Sünni diyerek ayrıştırmaya çalışmanın mümkün olmadığına dikkat çeken Bekle şu ifadeleri kullandı: “Alevi kardeşlerimiz yıllardır omuz omuza beraberce yaşadığımız, bazılarımızın kapı komşusu, bazılarımızın iş arkadaşı, bazılarımızın damadı, bazılarımızın gelini… Sizden, bizden bu toplumun içinden gelen kardeşlerimizdir. Hal böyleyken Alevi, Sünni diyerek neyi neyden ayırmaya, kimi kimin yanından uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz? Ben bugün provokasyonlara gelmememiz gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Nasıl ki eti tırnaktan ayırmak mümkün değil ise bizleri de bu anlamda Alevi, Sünni diye ayrıştırmaya çalışmak mümkün değildir. Bu topraklara mayasını çalan Hünkar Hacı Bektaş Velilerin, Anadolumuzun gönül sultanı Yunus Emremizin, hoşgörümüzün timsali Hz. Mevlanamızın, Pir Sultan Abdalımızın öğretileri var iken, bu öğretiler buna müsaade etmez. Hemen her ailede var olan Alilerimiz, Hüseyinlerimiz, Hasanlarımız, Fatmalarımız buna müsaade etmez. Kutsalımız camilerimizin en nadide köşelerini süsleyen Ehl-i Beyt isimleri buna müsaade etmez. Bu millet hiçbir zaman dört halifeyi birbirinden ayırmamıştır, her birini eşit sevmiştir. Hz. Peygamber Efendimizin “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır” sözü boşuna söylenmemiştir. Sözlerimi Hacı Bektaşi Veli’nin sözleri ile sonlandırmak istiyorum: “Bir olalım, iri olalım, diri olalım”

YORUMLAR

  • 0 Yorum