Tarihi diziler ansiklopedi satışlarını artırdı

Son zamanlarda televizyon kanallarında yayınlanan tarihi diziler, vatandaşları eski ansiklopedilere yönlendirdi.Televizyon kanallarında yayınlanan ve zamanla popüler olan dizilerin halk arasında büyük ilgi toplaması, eski Osmanlı ansiklopedileri...

Tarihi diziler ansiklopedi satışlarını artırdı
08 Haziran 2017 - 13:31 - Güncelleme: 08 Haziran 2017 - 13:58

Son zamanlarda televizyon kanallarında yayınlanan tarihi diziler, vatandaşları eski ansiklopedilere yönlendirdi.

Televizyon kanallarında yayınlanan ve zamanla popüler olan dizilerin halk arasında büyük ilgi toplaması, eski Osmanlı ansiklopedileri ve diğer tarih kitaplarının satışına bir hayli yansıdı. Tarihi diziler sayesinde Osmanlı dönemini merak eden vatandaşlar soluğu sahaflarda aldı.

Samsun’da yaklaşık 20 yıldır sahaflık yapan 45 yaşındaki Özgür Yılmaz, “Son yıllarda gerek sosyal medyada olsun gerek televizyon kanallarında olsun yayınlanan Osmanlı dizileri, halkın zihninde tarihe karşı bir merak uyandırdı. Aslında olması gerekende buydu. Artık geç olmadan özümüze dönmek gerekirdi. Tabii kitaplarla yayınlanan diziler arasında çok fark var. Tarihin asıl kaynağından öğrenilmesi gerektiğini belirtmek isterim. Her yazılan tarih kitaplarına da güven olmuyor. Tarihini iyi bilen ve bu işte uzmanlaşan yazarların kitaplarını okumak gerekir. Bugüne kadar Osmanlı tarihini anlatan kitaplarımız çok nadir satılırdı. Belki ayda bir ve ya iki ayda bir kitap satardık. Ancak son zamanlarda bu kitaplarımızın satışı bir hayli arttı. Halk özellikle gelip dükkanımızda tarih kitapları araştırıyor. En azından insanlarımızın özünü araştırması bizleri de memnun ediyor. Öğrencilerimiz genelde popüler tarih kitaplarını tercih etse de, gençlerin birçoğu ve orta yaştaki vatandaşlar eski dönemlerde yazılan ansiklopedilerle ilgileniyor. Osmanlı ansiklopedilerinin yanında bir de dini kitaplarımızın satışında da artış yaşandı. Hele ki Osmanlı’yı anlatan kitapları artık yetiştiremiyoruz desek yeri var. Tabir yerindeyse bu kitaplar peynir ekmek gibi satılıyor. Özellikle de Osmanlı Devletinin kurucuları olan Kayı’ları anlatan kitaplar satılıyor. Vatandaşlar Ertuğrul Gazi ve oğlu Osman Gazi’nin hayatını merak edip bizlere bu tür kitapların siparişini veriyor” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum