İstanbul'da askeri helikopter düştü! 4 askerimiz şehit oldu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopter kazasında 4 askerimizin şehit olduğunu açıkladı.

İstanbul'da askeri helikopter düştü! 4 askerimiz şehit oldu
11 Şubat 2019 - 20:25 - Güncelleme: 11 Şubat 2019 - 20:44

Alınan bilgiye göre, İstanbul'un Çekmeköy ilçesinde bir site içerisine zorunlu iniş yapan askeri helikopter, henüz belirlenemeyen nedenle düştü. Bölgeye çok sayıda sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi.

VALİ YERLİKAYA: 4 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya olay yerinde açıklamalarda bulundu.

Yerlikaya şöyle konuştu:

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopter kazasında 4 askerin şehit olduğunu açıkladı. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, helikopterin düştüğü noktaya gelerek açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Saat 18.51 itibariyle 5. Kara Havacılık Alayına ait helikopter bilinmeyen bir nedenden dolayı maalesef düştü. Olay yerine iki dakika içinde itfaiye, AFAD geldi. 4 askerimiz yaralı olarak hastaneye ulaştı. 4 askerimiz şehit oldu. Üzüntümüz büyük. Olayla ilgili savcılığımız inceleme yapıyor. Başımız sağolsun. Şu anda kazanın sebebini hiç kimse bilemez" dedi. 

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI: İNCELEME BAŞLATILDI

MSB, "UH-1 tipi helikopterimiz henüz bilinmeyen bir nedenden dolayı düşmüştür, olayla ilgili inceleme başlatıldı" ifadelerini kullandı.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, Çekmeköy'de askeri helikopterin düşmesine ilişkin soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında, olayla ilgili inceleme yapmak üzere bir başsavcıvekili ile iki cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

HELİKOPTER DÜŞTÜKTEN SONRA YAŞANANLAR KAMERADA

Sancaktepe'de askeri helikopter düştükten saniyeler sonra çekilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde helikopter alevler içinde yanarken, vatandaşlar askerleri kurtarmaya çalışıyor. Sancaktepe'de içinde 4 askerin bulunduğu helikopter düştükten saniyeler sonra çekilen görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerde helikopter alevler içinde yanıyor. Vatandaşlar ise bariyerleri aşarak yanan helikopterdeki askerleri kurtarmaya çalışıyor. Yaşanan can pazarı ise kameralara yansıyor. 

İŞTE OLAY YERİNDEN GÖRÜNTÜLER




 


YORUMLAR

  • 0 Yorum