Rusya-Ukrayna Krizine Sürpriz Ülke!

Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin görüşmesinin iptal edilmediği ve görüşmenin onaylandığı belirtildi. Öte yandan Reuters haber ajansı, Rusya'nın mayın arama gemisini Ukrayna ile gerginliğin yaşandığı Azak Denizi'ne gönderdiğini duyurdu. Estonya ise krize dahil olarak Rus elçiyi dışişlerine çağırdı.

Rusya-Ukrayna Krizine Sürpriz Ülke!
28 Kasım 2018 - 13:06

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya ve Ukrayna arasında Kırım'da yaşanan gerginlik nedeniyle Putin ile Arjantin'in Buenos Aires kentinde gerçekleşecek G20 Zrivesi kapsamında yapılması planlanan görüşmeyi iptal edebileceğini söylemişti.

Trump'ın bu açıklamasına Kremlin'den yanıt geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada iki liderin görüşmesinin iptal edilmediği ve görüşmenin onaylandığı belirtildi. Aynı açıklamada Beyaz Saray'dan Kremline görüşmenin iptal olduğuna dair bir bilgi gelmediğinin altı çizildi.

Reuters ise, Rusya Donanması'na ait bir mayın tarama gemisinin, Ukrayna ile krizin patlat verdiği Karadeniz'den Azak Denizi'ne doğru hareket ettiği bildirildi.

Öte yandan iki ülke arasındaki krize Estonya'da dahil oldu Estonya Dışişleri Bakanlığı Rus elçisi Alexander Petrov'u dışişlerine çağırarak Ukrayna'nın savaş gemilerini ve geminin mürettebatını derhal serbest bırakılmasını istedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum