İsrail'de Kritik Gelişme!

İsrail'in en saygın gazetelerinden Jerusalem Post, İsrail Savunma Bakanı Avigdor Lieberman'ın istifasının ardından, ülkede erken seçime gidileceğini duyurdu.

İsrail'de Kritik Gelişme!
16 Kasım 2018 - 16:02 - Güncelleme: 16 Kasım 2018 - 16:08

İsrail medyasının en önemli gazetelerinden Jerusalem Post, gündemi sarsan bir haber servis etti. Post'ta yer alan habere göre, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Eğitim Bakanı Naftali Bennett bir toplantı gerçekleştirdi. Bu görüşme sonunda erken seçim kararı alındı.

İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman, geçtiğimiz günler İsrail'in Hamas'la yaptığı ateşkesi gerekçe göstererek istifa etmişti.

ERKEN SEÇİM KARARI BEKLENİYORDU

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yürüttüğü ve Liberman'ın da içinde yer aldığı 6 partili koalisyon hükümetinin 66 milletvekili bulunuyordu. Ancak istifa haberinin ardından, 5 sandalyeye sahip ve Liberman'ın liderliğindeki İsrail Evimiz Partisi, istifayla birlikte koalisyonun sandalye sayısı kritik sınıra, yani 61'e düşmüştü.

Koalisyon hükümetinin 120 sandalyeli İsrail meclisinde güvenoyu alması için 61 milletvekiline sahip olması gerekiyor.

Bu sebepten ötürü İsrail medyası istifanın yaşandığı gün, Netanyahu liderliğindeki koalisyon hükümetinin tehlikeye girebileceğini ve İsrail'de erken seçimin gündeme gelebileceğini yazmıştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum