G20'de Kritik İmza!

G20 Liderler Zirvesi için Arjantin'de bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto NAFTA'nın alternatifi olarak ilan edilen USMCA Anlaşmasını imzaladı.

G20'de Kritik İmza!
30 Kasım 2018 - 16:21

G20 Liderler Zirvesi için Arjantin'de bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump, Kanada Başbakanı Justin Trudeau ve Meksika Devlet Başkanı Pena Nieto NAFTA'nın alternatifi olarak ilan edilen ABD-Meksika-Kanada Anlaşması'nı (USMCA) imzaladı.

ÜÇ ÜLKE UZUN SÜREN GÖRÜŞMELER SONUNDA ANLAŞMIŞTI

ABD ve Kanada arasındaki çetrefilli görüşmelerin ardından Meksika'nın da dâhil olduğunu Kuzey Amerika Serbest Ticaret Anlaşması'nın (NAFTA) yenilenmesi kararlaştırılmıştı. ABD ile Meksika Ağustos sonlarında yeni serbest ticaret anlaşması için anlaşmaya varmış ve Kanada'nın katılmaması durumunda ikili anlaşmayı yürürlüğe koyacaklarını duyurmuşlardı.

TRUMP TEHDİT ETMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump ülkesini zarara uğrattığı gerekçesiyle anlaşmadan çekilebilecekleri tehdidinde bulunmuştu. Kanada ve Meksika ile ticarette büyük açık veren NAFTA Trump tarafından "tarihin en kötü ticaret anlaşmalarından biri" olarak tanımlıyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum