Emrah Serbes 'frene bastım' dedi ama tutanaklar...

İzmir-Aydın otoyolunda, önünde ilerleyen otomobile arkadan çarparak baba ve genç kızın ölümüne, annenin ise ağır yaralanmasına neden olan Behzat Ç.'nin senaristi yazar Emrah Serbes'in kullandığı lüks otomobilde fren izine rastlanmadığı ve yazarın aracının süratli olduğu belirtildi.

Emrah Serbes 'frene bastım' dedi ama tutanaklar...
02 Ekim 2017 - 19:38

İzmir-Aydın otoyolunda, Behzat Ç.'nin senaristi Emrah Serbes'in kullandığı 34 NT 5005 plakalı otomobil, Torbalı kavşağı yakınlarında Ayhan Özçelik (59) idaresindeki 34 TV 9335 plakalı otomobile arkadan çarpmış, kazada, Özçelik ile 16 yaşındaki kızı Zeynep Özçelik olay yerinde yaşamını yitirmiş, eşi Nilgün Özçelik ise ağır yaralanmıştı. Feci kazanın ardından 34 NT 5005 plakalı otomobili kendisinin kullandığını söyleyen Kenan Doğru, gözaltına alındıktan sonra tutuklanmıştı. Olaydan bir hafta sonra otomobili kendisinin kullandığını ifade ederek Torbalı Adliyesine teslim olan Emrah Serbes ise daha sonra tutuklanmış, Doğru ise itirafın ardından serbest kalmıştı. Kamuoyunda çok tartışılan olayla ilgili yeni gelişmeler ortaya çıktı. 

Kazanın olduğu 22 Eylül'de polisler tarafından olay yerinde hazırlanan raporda ise tutuklu Emrah Serbes'in kullandığı otomobilin kusurlu olduğuna vurgu yapıldı.

'Frene bastım' demişti ama tutanak yalanladı 

Trafik polisleri tarafından hazırlanan tutanakta, “Bu kazanın oluşumunda 34 NT 5005 plakalı hususi oto sürücüsü Kenan Doğru, 2918 sayılı K.Y.T Kanununda yer alan sürücülere ait kural ihlallerinden 56/1C (önlerinde giden araçları güvenli ve yeterli bir mesafeden izlememek) kuralını ihlal ettiği, diğer araç sürücüsünün herhangi bir kural ihlalinin bulunmadığı kaza yerinde yapılan inceleme, ölçüm ve sürücü beyanından anlaşılmıştır” ifadelerine yer verildi. 

Kazanın oluş şeklinin de geniş bir şekilde anlatıldığı tutanakta, hız limitinin de 120 kilometre olduğu belirtildi. Kaza saatinde havanın yağışlı olduğu, yolun ıslak ve nemli olduğu da kayıtlarda yer aldı.
Emrah Serbes ifadesinde ise 'frene bastığını ancak yağışlı hava nedeniyle kayganlaşan yolda frenin işe yaramadığını' söylemişti. Olay yerinde fren izinin olmadığı da kaza tespit tutanağında yer aldı. Serbest yine ifadesinde, “Direksiyonu sol tarafa kırdım ama kullandığım aracın sağ ön tekerleği ile öndeki araca çarptım. Frene bastım ama zemin kaygan olduğu için işe yaramadı. Takla atarak yolun en sağ tarafındaki tele takılarak durabildik. Aracın sunroofundan dışarı çıktık ve çarptığımız araca doğru gittik. Aracın içindeki bayanın hala yaşadığını fark ettim ve geçen araçlara 112'yi aramalarını söyledim. Camdan fırlayarak ölen çocuğu görünce kendimi kaybettim. Suçu üstlenmememin en temel nedeni budur. Arkadaşım Kenan bunu anlayınca suçu üstleneceğini söyledi ve öyle yaptı. Araç kullanırken kesinlikle alkol ya da uyuşturucu kullanmadık” demişti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum