Başkan Bilgi: Narlıdere 2017'de Ak Hizmetlerle Tanışacak

AK Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi 2017 yılında İzmir’in en çok yatırım alan ilçesinin Narlıdere olacağını söyledi. 2017 yılında Ali Onbaşı Barajı, Narlıdere TOKİ konutları, Yukarıköy Tahtacı Alevileri mahallesi restorasyonu, Narbel Narkent cami projesi gibi projelerin 2017’de başlayacağını belirten Bilgi Narlıdere metrosunun başbakan Binali Yıldırım tarafından 2017 yatırım programına alınmasının ilçede sevinçle karşılandığını belirtti.

Başkan Bilgi: Narlıdere 2017'de Ak Hizmetlerle Tanışacak
03 Ocak 2017 - 12:21 - Güncelleme: 03 Ocak 2017 - 12:28

2017 yılında ilçede 5 projenin hayata geçirilmesi için iktidarın temsilcisi olarak ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını ifade eden Ak Parti Narlıdere ilçe başkanı Aslan Bilgi hayata geçirilecek projelerin geldiği aşama ile ilgili bilgi verdi. Bilgi, “Konu Narlıdere’ye hizmetse akan sular durur. Biz Narlıdere’mizi en ileri noktaya taşımak için elimizden geleni yapıyoruz.  Narlıdere bu yıl İzmir’in diğer ilçelerinden daha çok yatırım alacak. Projelerimize yenilerini ekledik. Bu projelerin bizzat takipçisi olacağız. İzmir’i çok önemseyen, İzmir’e hizmet için tutuşan bir İzmirli başbakanımız var. Kendisi projeleri bizzat takip ediyor. Hem İzmir hem de Narlıdere ilçemiz hayata geçirilecek projelerle çok daha iyi noktalara gelecek” dedi.

TOKİ İÇİN RESMİ BAŞVURUDA BULUNULDU

Narlıdere ilçesinde bulunan 56 dönümlük TOKİ arazisinde TOKİ konutları yapılması ve dar gelirli vatandaşların konut sahibi olması için kolları sıvayan Narlıdere ilçe teşkilatı 2016 yılında birçok kez TOKİ yetkilileri ile görüşmeler düzenledi. Narlıdere kaymakamlığı da TOKİ’ye dilekçe yazarak resmi talepte bulundu. İlçe başkanı Bilgi en kısa sürede TOKİ’den netice alacaklarını dile getirdi.

ALİ ONBAŞI BARAJI İHALEYE ÇIKACAK        

2016 yılında proje ihalesi gerçekleşen Ali Onbaşı barajında çalışmalar devam ediyor. Devlet Su İşleri (DSİ) 2017 yılı içerisinde barajın yapım ihalesini gerçekleştirecek. Barajın dolgu kısmında Narlıdere halkının vakit geçirebileceği bir rekreasyon alanı oluşturulacak. Barajın tamamlanmasıyla birlikte Narlıdere’de taşkınlar son bulacak.

BAŞBAKANA METRO TEŞEKKÜRÜ

Metronun 2017 yatırım programına alınmasının ilçede sevinç yarattığını belirten Bilgi, “Başbakanımız Binali Yıldırım Üçkuyular’dan Narlıdere kaymakamlığına kadar uzatılacak olan metro projesini 2017 yatırım programına alarak metronun önünü açtı. Başbakanımıza Narlıdere halkı adına teşekkür ederim” dedi.

YUKARIKÖY’DE RESTORASYON BAŞLIYOR

Yukarıköy Tahtacı Alevileri mahallesinde, mahalle sağlıklaştırma projesi kapsamında 11 adet evin restorasyon çalışmaları başladı. Restorasyon çalışmalarında Şirince ve Birgi örnek alınacak. Proje İzmir valiliği doğal kaynakları ve kültür varlıklarını koruma kurulu tarafından yürütülüyor.

NARBEL VE NARKENT CAMİ PROJESİ

13 yıldır imar problemlerinden dolayı hayata geçirilemeyen Narbel-Narkent cami projesi de bu yıl çözüme kavuşuyor. Çevre şehircilik bakanlığından cami için gerekli izinler alındı. Camiyi yaptıracak olan hayırsever vali ile tanıştırıldı. Caminin projesi hazırlanacak ve yıl içerisinde inşaata başlanacak.

BELEDİYE BAŞKANINA ÇAĞRI

Kentsel dönüşüm konusunda belediye başkanına işbirliği çağrısında bulunan Bilgi sözlerimi şu şekilde sürdürdü, “Narlıdere’de ivediyle çözülmesi gereken Kentsel Dönüşüm projesi kaldı. Buradan belediye başkanına sesleniyorum. Partimizin, hükümetimizin yapması gereken ne varsa bizler yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki vatandaşlarımız mağdur olmasın, kentimiz kazansın. Birlikte çalışmaya her zaman varız. Bizde burada hükümetimiz adına Narlıdere’li hemşerilerimize yardım etmek için varız. Telefonlarımız sabaha kadar açık.  Vatandaşlarımıza hizmet etmek adına burada nöbetimizi tutuyoruz”

YORUMLAR

  • 0 Yorum